ep archivo   edificio de telefonica en distrito c
EUROPA PRESS/TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica se n'emporta una de freda i una de calenta. Mentre els analistes de Citi mantenen sobre la companyia una recomanació neutral i eleven el preu objectiu als 4,1 euros per acció, els de Bank of America reiteren comprar i en rebaixen la valoració fins als 4,5 euros.

  • 4,14€
  • 0,34%

"La història de renda variable de Telefónica es podria tornar més atractiva aquest any". És el que creuen els analistes de Citi. Entre els motius per a aquesta afirmació assenyalen "les millores internes als KPI operatius i financers al llarg del 2023, els sòlids exercicis a les subsidiàries, l'orientació de despesa de capital del grup més baix, el dividend total en efectiu i la perspectiva de consolidació nacional".

Tot i això, avisen que "el camí encara és rocós, amb una competència interna encara ferotge, pressions de costos inflacionaris i un palanquejament encara a nivells elevats". Per tant, mentre veuen que sorgeixen més raons per obtenir més aspectes positius, afirmen que "Telefònica es troba ara en una situació de 'show me' per complir aquests aspectes positius".

Per la seva banda, a Bank of America consideren que la recuperació de Telefónica "prossegueix amb unes perspectives espanyoles cada cop més sòlides, uns marges al Brasil en expansió i O2D mantenint el seu impuls de creixement relacionat amb la xarxa". Tot i això, es mostren preocupats amb la britànica VMO2, "ja que està excessivament palanquejada i endarrerida en cobertura de fibra enfront de l'operador tradicional".

Però en conjunt observen “creixents fluxos de caixa del grup i un dividend cobert amb una rendibilitat del 8%”. Com assenyalen, Telefónica és una de les empreses de telecomunicacions "més exposades a la consolidació, ja al Brasil i potencialment a Espanya i el Regne Unit, mentre que sembla cada cop més probable que Alemanya segueixi sent un mercat de xarxes a escala de tres jugadors".

"Com que el palanquejament de la companyia és superior a la mitjana dins d'una valoració amb descompte, creiem que qualsevol revaloració podria desencadenar una resposta de la renda variable més palanquejada", esmenten.

Telefónica va guanyar 2.011 milions d'euros el 2022, un 75,3% menys que l'any anterior, mentre que els ingressos van augmentar un 1,8%, fins als 39.993 milions d'euros. A més, la companyia confirmava a la presentació dels seus resultats que distribuirà entre els seus accionistes una remuneració en efectiu de 0,30 euros per acció amb càrrec al 2023, la mateixa quantitat pagada amb càrrec al 2022.

Noticias relacionadas

contador