• El virus és menys nociu que el llançat la setmana passada a nivell global segons la companyia de seguretat xinesa Qihoo 360
  • El WannaCry, enviat per correu electrònic, va infectar a més de 200.000 ordinadors en més de 150 països
ep ciberataque podriauna segunda oleada
EUROPAPRESS

Xina ha estat víctima aquest dilluns d'un nou atac informàtic del virus WannaCry, que divendres passat va causar estralls a tot el món i va arribar a governs i importants empreses, segons han informat les autoritats del gegant asiàtic.

Decenas de gobiernos locales han anunciado la suspensión de sus servicios durante las próximas horas porque el virus ha afectado a todo tipo de organismos públicos: reguladores de transporte, tráfico e industria, seguridad social o inmigración, entre otros.

Desenes de governs locals han anunciat la suspensió dels seus serveis durant les pròximes hores, perquè el virus ha afectat tota mena d'organismes públics: reguladors de transport, tràfic i indústria, seguretat social o immigració, entre d'altres.

No obstant això, aquesta vegada sembla que el virus és menys nociu que el llançat la setmana passada a nivell global. "El ritme de creixement de les institucions infestades aquest dilluns és significativament menor que el de fa uns dies", ha dit la companyia de seguretat xinesa Qihoo 360.

El WannaCry, enviat per correu electrònic, va infectar més de 200.000 ordinadors en més de 150 països, segons l'Europol, la Xina inclosa, on divendres va arribar a centres educatius, governs locals i la petroliera estatal PetroChina.

Xina es defineix com una víctima dels ciberatacs a nivell global, però és assenyalat pels Estats Units i Occident com a principal font d’aquests atacs.

Noticias relacionadas

contador