• Millora el preu objectiu de BME fins als 29,50 euros
  • La compra de Clearnet podria augmentar el negoci d'Euronext en un 20%
junta bme

A pesar que reconeixen que estimar les tendències del volum és difícil, els analistes d'UBS han realitzat una anàlisi sobre les perspectives de negociació a Euronext (Borses de França, Holanda, Bèlgica, Portugal) i Borses i Mercats Espanyols (BME) (Madrid, Bilbao, València i Barcelona).

BME

  • 32,98€
  • 3,03%

Un futur ombrívol. Això és el que veu el banc suís UBS per al futur immediat de BME, l'operador dominant dels mercats financers a Espanya. "Creiem que BME s'enfronta a grans vents en contra a causa dels canvis regulatoris introduïts [a Espanya] a l'abril de 2016, que ha reduït les barreres d'entrada [d'altres operadors]", assenyala en un informe. Malgrat això, les previsions de la signatura suïssa suposen una millora de la valoració i recomanació per a aquests dos operadors borsaris, en els quals espera que es doni un cicle alcista en la negociació de les borses.

Per aquest motiu, UBS ha decidit elevar la seva 'rating' a causa d'uns majors ingressos per les comissions i canones que cobren aquestes empreses a brókers i empreses cotitzades. En el cas de la primera operadora, que comprèn alguna de les borses europees més importants, com la de París i la d'Amsterdam, la recomanació passa de 'neutral' a 'compra', mentre que per a l'espanyola avança des de 'vendre' a 'neutral'.

En aquest context, la signatura suïssa millora el preu objectiu de BME fins als 29,5 euros, des dels 23 euros previs, mentre que per Euronext passa de 36 euros fins a 51 euros. Els analistes esperen un augment del benefici del 8% pel que fa al que actualment descompta el consens i preveuen una expansió del seu negoci significativa fins a finals de 2018. BME té com a primer accionista a Corporación Financiera Alba, el holding financer dels March.

EURONEXT SEGUEIX PER DAVANT

Malgrat aquesta millora en les perspectives, Euronext es manté per davant de BME per als analistes del banc d'inversió suís. Para UBS, el compendi de borses europees ofereix millors perspectives gràcies a la seva reducció de costos després de resituar la seva part tecnològica a Portugal i manté un gran potencial després d'anunciar la seva intenció d'adquirir Clearnet. En un informe recent, els analistes d'UBS destacaven que l'adquisició de Clearnet per part d'Euronext podria aportar un 20% de negoci a l'operadora panaeuropea.

Noticias relacionadas

contador