uber-technologies-est-a-suivre-a-wall-street

Les accions d'Uber pugen gairebé un 3% aquest dilluns després que la companyia recuperés la seva llicència per a operar a Londres, que li va ser retirada al novembre de 2019 per l'autoritat competent, Transport for London (TfL), per fallades que posaven en risc la seguretat dels viatgers.

"Malgrat els seus anteriors errors, considero que ara (Uber) és una empresa apta i adequada per a tenir una llicència d'operador de vehicles de transport amb conductor a Londres", ha assegurat el jutge Tanweer Ikram en el seu veredicte, emès aquest dilluns.

La plataforma de lloguer de vehicles ha pogut continuar prestant servei als londinencs durant aquests mesos, ja que el regulador va permetre a la companyia continuar operant mentre durava el procés d'apel·lacions.

El litigi entre tots dos encara no ha finalitzat ja que, encara que el jutge li ha donat la raó a Uber, a la seva sentència ha explicat que té intenció d'escoltar als advocats de totes dues parts abans de dictaminar les condicions i la durada de la nova llicència que se li concedirà a l'empresa estatunidenca.

L'autoritat de transport londinenc va decidir revocar la llicència en detectar que els sistemes d'Uber permetien a conductors no identificats pujar les seves fotografies als comptes d'altres conductors, permetent-los recollir passatgers fent-los creure que eren el conductor contractat i posant així en perill la seguretat dels passatgers.

Així mateix, TfL va detectar una altra fallada pel qual conductors acomiadats o suspesos podien crear un compte d'Uber i transportar passatgers, la qual cosa novament en va comprometre la seguretat.

No obstant això, el jutge ha indicat que Uber ha treballat durant aquests mesos a resoldre i atallar aquests problemes, així com a millorar de manera general els seus sistemes. Això ha inclinat la balança en la seva decisió de dictaminar a favor d'Uber.

Noticias relacionadas

contador