uber fait mieux que prevu au t1 cherche a se demarquer de lyft

Caigudes al voltant del 3,5% dels títols d'Uber aquest dilluns a Wall Street, després de la publicació dels 'Papers d'Uber', els arxius destapats pel diari britànic The Guardian i el Consorci Internacional de Periodistes de Recerca (ICIJ, per les sigles en anglès) i recopilats durant la investigació de les pràctiques de la companyia VTC. Són més de 124.000 arxius que revelen com l'empresa va incomplir lleis, va enganyar la policia, va explotar la violència contra els conductors i va pressionar els governs durant la seva agressiva expansió global, segons recullen diversos mitjans.

Segons aquests arxius, que cobreixen del 2013 al 2017, quan el cofundador Travis Kalanick era director executiu, detallen les mesures que l'empresa va buscar per expandir-se a ciutats clau com París. La multinacional nord-americana va aconseguir penetrar a les principals ciutats de tot el món gràcies a una estratègia que passaria per incomplir de forma deliberada la normativa vigent en aquests territoris, enganyar i fer lobby a les més altes esferes.

La companyia va rebre suposadament ajuda als seus esforços de polítics, incloent-hi el president francès Emmanuel Macron, reflecteixen les informacions. El diari francès Le Monde va informar sobre els missatges de text entre Kalanick i Macron mentre era ministre d'Economia. Hi va haver un total de quatre reunions entre tots dos i es va establir un "acord" secret entre els executius d'Uber i els polítics francesos, va dir.

Els documents filtrats inclouen comunicacions del mateix Kalanick amb els seus directius. Un reconeix que es comporten com a "pirates" i en un altre document filtrat afegeix, de forma diàfana: "Simplement som fotudament il·legals".

En un comunicat emès poc després de la publicació dels informes, Uber no va negar cap de les acusacions i, en canvi, es va centrar en els canvis que s'han fet des que Dara Khosrowshahi va ser nomenat conseller delegat el 2017.

"No han faltat informes sobre els errors d'Uber abans del 2017", va dir la companyia amb seu a San Francisco en un comunicat. "S'han publicat milers d'històries, s'han escrit múltiples llibres... fins i tot hi ha hagut una sèrie de televisió".

Uber va dir que Khosrowshahi ha transformat la companyia, fent de la seguretat una prioritat absoluta.

"Quan diem que Uber és una empresa diferent avui, ho diem literalment: el 90% dels treballadors actuals d'Uber es van unir després que Dara es convertís en CEO", segons el comunicat.

Noticias relacionadas

contador