ep filed - 15 october 2019 duesseldorf the logo of the chinese telecommunications equipment company
Rolf Vennenbernd/dpa - Archivo

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha signat l'ordre executiva per prorrogar la prohibició a les empreses nord-americanes d'adquirir i utilitzar dispositius elaborats per companyies tecnològiques estrangeres que puguin suposar "un risc per a la seguretat nacional", com les xineses ZTE i Huawei, renovant així el veto declarat fa un any.

"L'adquisició sense restriccions als Estats Units de tecnologia o serveis d'informació i comunicació dissenyats, desenvolupats o subministrats per persones controlades o subjectes a la jurisdicció o direcció d'adversaris estrangers augmenta la capacitat d'aquests de crear i explotar vulnerabilitats en serveis o tecnologies de la informació i de la comunicació amb potencials efectes catastròfics", assenyala Trump.

"Aquest risc continua plantejant una amenaça inusual i extraordinària per a la seguretat nacional, la política exterior i l'economia dels Estats Units", afegeix.

D'aquesta manera, el president nord-americà ha ordenat que l'"emergència nacional", declarada el 15 de maig de 2019, ha de seguir en vigor durant un any més enllà del 15 de maig de 2020.

Després del veto presidencial al maig de 2019, el Departament de Comerç dels EUA va incloure Huawei Technologies i un nombre de les seves filials i més d'una vintena d'altres països en una llista d'entitats a les quals les companyies nord-americanes no poden adquirir components tecnològics sense permís del Govern dels Estats Units, encara que ha emès successivament llicències temporals al fabricador xinès respecte d'aquestes sancions.

En aquest sentit, l'última exempció concedida a la companyia xinesa el mes de març passat expira aquest divendres, per la qual cosa s'espera que el Departament de Comerç dels Estats Units anunciï la concessió d'una nova llicència temporal.

Noticias relacionadas

contador