ep el presidente de bbva carlos torres vila en el investor day celebrado el 18 de noviembre de 2021
BBVA

El possible interès de BBVA per la filial mexicana de Citi, Banamex, ha estat un dels grans temes d'aquest dijous a la roda de premsa de presentació dels resultats del 2021 i del quart trimestre. Preguntat sobre això en reiterades ocasions, el president de l'entitat, Carlos Torres Vila, ha acabat reconeixent que analitzaran la possible operació, com fan sempre que veuen oportunitats interessants, però evitant afirmacions rotundes. "Segur que el mirarem, però això no vol dir que anem darrere de res", ha afirmat. Cal recordar que Santander va confirmar aquest dimecres la intenció de participar en aquest procés.

  • 9,94€
  • -0,30%

Torres ha demanat que es deixi d'especular amb operacions corporatives, tant a Mèxic com a la frustrada fusió amb Banc Sabadell. "Sabadell es va analitzar, no vam arribar a un acord i el millor és no especular més. Tampoc no especularé sobre Banamex", ha afirmat.

Tant el president del banc com el seu conseller delegat, Onur Genç, han posat molt èmfasi en els positius resultats del 2021, amb un "excel·lent comportament de totes les línies de negoci". Sobre les caigudes que està registrant l'entitat avui a la borsa, Torres ha afirmat que ell no es queda amb les reaccions del dia sinó al llarg del temps. "El nostre objectiu és crear valor per a l'accionista i podem presentar bons resultats respecte als nostres competidors. Si veiem l'evolució a la borsa de BBVA durant els últims anys, és positiva. Els resultats són clarament millors del que esperaven els analistes", ha indicat . "La fortalesa hi és", ha afegit contundent.

"AIXÒ S'ESTÀ ALLARGANT MASSA"

Una altra de les qüestions de la roda de premsa ha estat el cas Cenyt. El president de BBVA espera que aquesta sigui l'última pròrroga, perquè "s'està allargant massa".

"Voldríem que ja no hi hagués més perquè això és molt pesat i creiem que les diligències que queden es poden fer durant aquests sis mesos", ha reiterat en referir-se a la investigació al banc sobre les seves relacions amb l'excomissionari José Manuel Villarejo. Torres ha subratllat el "respecte màxim" del banc a la Justícia, tot remarcant que l'estratègia de l'entitat sempre ha estat clara: col·laborar i que s'investigui amb tota profunditat.

NO HI HAURÀ MÉS ACOMIADAMENTS AQUEST ANY

Els màxims responsables del banc també han aclarit que aquest any no hi haurà reduccions de plantilla. "Ara estem molt centrats en el creixement, en el negoci a clients i no pretenem anar més enllà de l'ERO de l'any passat. Tampoc no es tancaran més oficines", ha afirmat Onur Genç.

El president de BBVA i el seu conseller delegat han afegit que l'entitat està "en la bona direcció" per complir els objectius anunciats al seu Dia de l'Inversor (creixement de doble dígit en ingressos, costos per sota de la inflació i cost de risc d'aproximadament 100 punts bàsics) , alhora que han remarcat que l'entitat continuarà potenciant la remuneració a l'accionista. "Té sentit compatibilitzar el creixement amb tornar diners a l'accionista", ha assenyalat Torres Vila.

Noticias relacionadas

contador