ep elon musk consejero delegado de tesla
Natan Dvir - Archivo

Tesla puja un 8% al mercat after hours de Wall Street, que registra les operacions després del tancament de la sessió regular, en superar els pronòstics del consens amb els seus resultats del primer trimestre.

  • 168,29$
  • -1,11%

El fabricant de cotxes elèctrics d'Elon Musk ha publicat un benefici de 16 milions de dòlars malgrat que s'ha vist obligat a tancar les seves fàbriques als Estats Units i a la Xina per la pandèmia del Covid-19.

El benefici per acció (BPA) positiu de 9 centaus ha superat la previsió d'un BPA negatiu de fins a 1,66 dòlars que contemplaven els analistes. A més, els ingressos han repuntat un 32%, fins a gairebé 6.000 milions de dòlars, per damunt dels 5.840 milions anticipats.

Tesla ha confirmat que durant el trimestre va fabricar 102.672 vehicles i va lliurar 88.496 unitats, en el millor primer trimestre de la seva història. El marge brut ha pujat fins al 25,5% des del 22,5% del quart trimestre i el 20,2% del mateix període de l'any passat.

La companyia ha destacat que "el marge brut s'ha mantingut sòlid" tot i el tancament de les fàbriques pel Covid-19 i que la producció de la seva fàbrica de Xangai ha impulsat els volums i els marges del Model 3. A més, el Model Y ha contribuït als beneficis de la firma, la primera vegada a la història que un nou producte és rendible en el primer trimestre.

Sobre l'impacte de la pandèmia, Tesla ha comentat que "estem ben posicionats per afrontar la incertesa a curt termini mentre aconseguim els nostres objectius de llarg termini".

Noticias relacionadas

contador