tesla y 20230103075515

El gegant de l'automoció Tesla lluita per deixar enrere un 2022 per a l'oblit, durant el qual els seus títols van perdre un 68% del seu valor enmig d'una demanda minvant i de l'activitat del seu CEO, Elon Musk, que es va veure embolicat diverses polèmiques després de comprar Twitter i la venda massiva d'accions de la companyia de cotxes elèctrics. Després d'unes primeres sessions del 2023 tenyides de vermell, la companyia per fi ha trobat el rebot tan anhelat, i aquest dilluns puja a prop d'un 7% a Wall Street.

  • 177,46$
  • 1,50%

El canvi d'any no va portar cap canvi en la tendència baixista que Tesla va mostrar, amb més força, els darrers mesos del 2022, i les pèrdues es van estendre a mesura que es coneixia que la companyia havia incomplert amb l'objectiu de lliuraments de l'any passat, una notícia que va conduir a una caiguda del 12,24% durant la primera sessió de l'any a Wall Street.

Tot i això, aquest dilluns els inversors per fi han trobat el verd, i gràcies a un rebot que ronda el 7%, les pèrdues de la setmana passada gairebé ja s'han dissipat, fet que suposa també una injecció d'optimisme per a la companyia i els seus accionistes.

A més, la caiguda en el preu dels títols de l'empresa fa que cada cop siguin més els analistes que els troben atractius, un grup on es troba Dan Flax, analista de Neuberger Berman, que en una conversa amb CNBC ha assegurat que "seria comprador de les accions de Tesla als preus actuals", que ronden els 122 dòlars per títol.

Segons el seu criteri, la companyia té la capacitat per superar les "forces cícliques que l'estan afectant a curt termini", i espera que les seves accions arribin a cotes "significativament més altes" a mesura que l'empresa soluciona els seus problemes de demanda.

Un dels objectius de l'empresa de vehicles elèctrics és mantenir la demanda en un context de contenció de la despesa generalitzada, i per això ha impulsat diverses campanyes per fer més atractius els seus productes, com la que s'ha conegut a la setmana passada, amb noves rebaixes per als cotxes a la Xina en un intent d'impulsar les vendes en plena reobertura del gegant asiàtic.

Aquesta no és la primera vegada que Tesla executa una maniobra similar a la Xina en els darrers mesos. A l'octubre, la companyia nord-americana ja va anunciar una rebaixa dels seus preus en un intent de millorar les seves vendes davant de rivals com BYD, que està guanyant terreny al fabricant controlat per Elon Musk.

Tot i això, la manca d'oferta no és l'únic factor que ha marcat la pèrdua de valor de Tesla el 2022, i de fet per a alguns analistes no és ni la principal explicació, ja que segons càlculs de la companyia Wedbush, un 70% de la caiguda borsària del 2022 ha estat relacionada amb la compra de Twitter per part de Musk, ja que ha provocat, d'una banda, enormes vendes d'accions per finançar l'adquisició i, de l'altra, l'aparent distracció en un context altament exigent.

Noticias relacionadas

contador