ex-tecnico-tesla-martin-tripp-dice-que-elon-musk-esta-librando-guerra-filtrar-informacion-business-insider-estandares-seguridad
Joe Skipper/Reuters
183,28$
  • -10,77$
  • -5,55%

Tesla ha sorprès aquest dimecres al mercat amb els seus resultats del tercer trimestre i els seus títols s'han disparat més d'un 20% al mercat 'after hours'. A més, el seu conseller delegat, Elon Musk, ha promès el llançament el 2020 d'un SUV més barat i més tecnologia d'autocontrol per mantenir-se per davant dels grans rivals que han desembarcat al mercat dels vehicles elèctrics d'alta gamma que ell mateix ha creat.

Aquest dimecres, Tesla va comunicar un augment del balanç efectiu de la companyia fins als 5.300 milions de dòlars i va reportar un benefici d'1,86 dòlars per acció davant la previsió dels analistes d'unes pèrdues de 42 centaus per acció.

Els resultats del tercer trimestre són una fita important per a Tesla i una redempció per Musk, que va haver de dimitir com a president després d'una sèrie d'escàndols i dubtes dels inversors sobre la capacitat de Tesla per resistir la competència de rivals mundials més grans i millor capitalitzats.

Els marges bruts de Tesla, un important indicador de beneficis per als inversors, van superar les expectatives i Tesla va dir que té "molta confiança" en superar el nivell més baix del seu objectiu global anual de lliurament de vehicles.

Però Tesla encara ha de demostrar que pot ser rendible de forma consistent mentre gestiona l'inici de la producció del sedan Model 3 en la seva nova fàbrica de Xangai i desenvolupa les utilitats esportives del Model I per al proper any.

El que ha passat durant aquest tercer trimestre és exactament el mateix que va passar durant el tercer trimestre de l'any passat. Després d'aconseguir un benefici de més de 300 milions de dòlars durant aquest trimestre, els guanys de Tesla van caure a 100 milions de dòlars durant el següent trimestre abans d'entrar en unes pèrdues de més de 1.000 milions de dòlars durant la primera meitat d'aquest any.

Noticias relacionadas

contador