tesla portada model s 2

Tesla ha avivat les preocupacions pels possibles acomiadaments. Segons publica Bloomberg, els directius de la companyia han estat consultats sobre si els llocs de cadascun dels seus treballadors eren crítics. La notícia ha estat rebuda amb optimisme pel mercat i les accions del fabricant de vehicles elèctrics pugen més d'un 1% a Wall Street.

  • 177,48$
  • -0,26%

En base de la informació facilitada per persones relacionades amb l'assumpte, els llocs de comandament nord-americans de l'empresa han hagut de fer una avaluació binària sobre el paper dels seus adjunts als darrers dies.

En aquest sentit, Tesla ha enviat una consulta d'una sola línia per a cada lloc de treball després de cancel·lar les revisions de rendiment semestrals d'alguns treballadors.

La companyia d'Elon Musk no passa per un bon moment. Els seus últims resultats van decebre el mercat, en situar-se per sota de les expectatives. El benefici ajustat de Tesla al quatre trimestre del 2023 va caure un 40%, fins als 0,71 dòlars per títol, per sota dels 0,74 dòlars anticipats.

Tampoc no van complir les previsions les vendes, tot i que es van incrementar un 3%, fins als 25.167 milions de dòlars, el consens n'esperava un total de 25.000 milions.

Així mateix, la xinesa BYD va avançar el mes de gener passat la companyia d'Elon Musk en vendes trimestrals, confirmant el lideratge del mercat asiàtic en aquest sector.

I tot això enmig de la contínua baixada de preus que Tesla ha dut a terme durant l'últim trimestre del 2023 als mercats de tot el món, una estratègia per fer front al que el director financer de Tesla, Vaibhav Taneja, ha anomenat "un període d'incertesa econòmica, taxes d'interès més altes i canvis en el sentiment dels consumidors".

Per si això no fos suficient, cal sumar-hi els escàndols de Musk, particularment els relacionats amb el consum de drogues. I és que segons una informació de The Wall Street Journal el magnat podria haver pres estupefaents amb algun dels membres del Consell d'Administració del fabricant de vehicles elèctrics.

El rotatiu nord-americà cita persones que van ser testimonis directes del consum de drogues per part de Musk i altres membres del Consell de Tesla, i les mateixes fonts asseguren que des del fabricant de vehicles no es va prendre cap mesura ni es va documentar la situació.

També destaquen que alguns dels membres del cercle íntim de Musk van accedir a participar en la ingesta de drogues per no molestar l'empresari, i asseguren que no volien "perdre el capital social" que suposa estar a prop seu.

Aquesta no és la primera vegada que el consum de drogues de Musk surt a escena, ja que el mateix diari va assegurar un mes enrere que el fundador de Tesla ha consumit, entre altres substàncies, àcid lisèrgic (LSD), èxtasi (MDMA), cocaïna i fongs psicodèlics.

A més, les fonts asseguren que el consum de substàncies no es limita només a exclusives festes privades i temen que l'ús "continu" d'aquestes substàncies, especialment de la ketamina, pugui provocar una crisi de salut al magnat o danyar les seves inversions.

Noticias relacionadas

contador