ep motor  los tesla model s y x en su version plaid llegaran a europa a finales de ano
TESLA - Archivo

Tesla cau amb força després de revelar els seus plans futurs el Dia de l'Inversor, que va celebrar aquest dimecres, després del tancament de mercat a Wall Street.

  • 174,84$
  • 0,49%

Els inversors han decidit vendre el valor després del seu impressionant ral·li alcista des dels mínims de principis d'any, frenat també pels febles resultats del rival xinès Nio, que està caient amb força.

Durant una presentació multitudinària, Elon Musk, acompanyat d'un nombrós grup d'enginyers, va confirmar que Tesla construirà una cinquena factoria a Mèxic per continuar augmentant la seva producció.

La companyia també va oferir molts detalls per retallar els seus costos de producció en un 50% durant la propera generació d'automòbils, però no va donar detalls sobre el llançament de nous models. Els analistes esperaven algun detall més sobre un futur model elèctric de baix cost, però no hi va haver cap novetat en aquest sentit.

"En aquesta indústria, en aquest negoci, sobrevius o mors segons la capacitat d'administrar els teus costos", va destacar el director financer, Zach Kirkhorn.

L'objectiu de Tesla és vendre 20 milions d'automòbils el 2030, enfront dels 1,3 milions que va vendre el 2022 i els 10,5 milions que va vendre Toyota, el fabricant mundial més important, l'any passat.

Per això, els seus plans són invertir 175.000 milions de dòlars durant els propers anys, dels quals ja n'ha invertit uns 28.000 milions.

A més, Musk va llançar un clar missatge a favor de les energies renovables al seu 'Master Plan 3', i va explicar que Tesla aspira a ser un dels principals productors de bateries, tant per als vehicles elèctrics com per als sistemes d'emmagatzematge d'energia a gran escala.

“Hi ha un clar camí cap a un planeta d'energia sostenible. No requereix destruir hàbitats naturals. No requereix que siguem austers ni deixem de fer servir electricitat ni passem fred ni res”. I va afegir que les energies renovables podrien sostenir una civilització superior a l'actual, que ja supera els 8.000 milions de persones.

Les accions de Tesla cauen un 5% al mercat after hours de Wall Street, fins als 191 dòlars, després d'haver rebotat més d'un 60% des dels mínims de principis d'any (101 dòlars). Tot i que anteriorment s'havien desplomat des de màxims històrics superiors als 400 dòlars marcats el 2021.

contador