ep archivo   tesla model 3 20230414125102
TESLA - Archivo

Tesla va entregar una xifra rècord de 466.140 cotxes a tot el món al segon trimestre, per sobre de les estimacions dels analistes. El total de producció del període va pujar fins als 479.700 vehicles.

  • 178,01$
  • -2,44%

Els lliuraments són els més grans de la història de Tesla i suposen un augment del 83% respecte a fa un any, quan va entregar 254.695 cotxes. Durant el segon trimestre del 2022, Tesla va produir 258.580 vehicles.

Al segon trimestre del 2023 va marcar el cinquè període consecutiu en què Tesla va informar d'un nivell més alt de vehicles produïts en comparació dels lliuraments.

Els resultats demostren que la promesa del conseller delegat, Elon Musk, d'incrementar el volum reduint els preus ha tingut l'efecte desitjat. La dada de lliuraments és observada amb cura pels accionistes de Tesla i constitueix l'aproximació més propera a les vendes divulgada per la companyia.

El fabricant de vehicles elèctrics va oferir alguns descomptes i altres incentius per impulsar les vendes dels cotxes als EUA durant el trimestre. Al voltant del 96% dels lliuraments que Tesla va registrar al segon trimestre del 2023 van ser del seu crossover Model Y, i del sedan Model 3.

Actualment, Tesla té plantes de muntatge de vehicles a Fremont (Califòrnia), Austin (Texas) i a Xangai (Xina) i Brandenburg (Alemanya). L'empresa també fabrica el Semi, un camió elèctric de gran tonatge, a la planta de bateries de Sparks (Nevada). Els lliuraments del Semi van començar el desembre del 2022, però Tesla encara no en produeix grans volums.

Al març, Musk va anunciar que Tesla planeja construir una nova fàbrica a prop de Monterrey, Mèxic, a un dia amb cotxe de la seva fàbrica d'Austin, Texas. Després de reunir-se amb el primer ministre de l'Índia, Narendra Modi, a Nova York al juny, Musk va dir que Tesla també vol invertir a l'Índia "tan aviat com sigui humanament possible".

Noticias relacionadas

contador