ep presidentetelefonica jose maria alvarez-pallete 20180911133503
EUROPA PRESS

Telefónica ha subscrit un acord per a la venda d'una cartera d'11 Data Centers localitzats en 7 jurisdiccions (Espanya, el Brasil, els EUA, Mèxic, el Perú, Xile i l'Argentina) a una societat controlada per Asterion Industrial Partners per un import total de 550 milions d'euros.

  • 4,22€
  • 1,73%

S'estima que la plusvàlua, abans d'impostos i de minoritaris, ascendirà, aproximadament, a 260 milions d'euros.

L'acord de venda s'acompanya de la signatura d'un contracte de prestació de serveis de 'housing' al Grup Telefónica, el qual garanteix que Telefónica continuarà prestant en dites Data Centers els serveis als seus clients amb la mateixa qualitat i en les mateixes condicions.

El tancament de la venda tindrà lloc en un termini aproximat de dos mesos, excepte la de quatre Data Centers, l'efectiva transmissió de la qual està condicionada a determinades autoritzacions i tràmits administratius.

Telefónica ha declarat que aquesta operació s'emmarca dins de la política de gestió de cartera d'actius del grup, "basada en una estratègia de creació de valor, optimització del retorn sobre el capital i posicionament estratègic". Així mateix, complementa l'objectiu de reducció de deute i enfortiment de balanç per la via orgànica.

COMPLINT AMB EL GUIÓ

Com era previsible, Telefónica ha anunciat aquesta operació en vespres de publicar els seus resultats del primer trimestre (aquest divendres, 10 de maig). L'operadora va fer el mateix just abans de publicar els seus comptes de 2018. El 21 de febrer va anunciar aquestes xifres, just un dia després de comunicar la venda de les seves filials en *centroamérica.

Així mateix, en 2017, Telefónica va informar de la venda de Telxius a KKR el 21 d'octubre i el 27 d'octubre va anunciar els seus comptes del tercer trimestre.

L'operadora és molt conscient que, per al mercat, una cosa fonamental és que vagi reduint el deute. Fins al moment el fa durant set trimestres consecutius, encara que per a alguns el ritme de reducció continua sent lent i molts continuen reclamant la venda d'actius majors, com O2.

Noticias relacionadas

contador