• L'aliança està present en més de 60 països, compta amb gairebé 1.200 milions de clients en total
  • La combinació d'aquests actius converteix l'aliança en una de les majors plataformes de serveis de seguretat
ep ciberataque virus informatico ransomware
PIXABAY

Etisalat, Singtel, SoftBank i Telefónica han signat aquest dijous un acord per crear la primera Aliança Global de Seguretat entre operadores de telecomunicacions per tal d'oferir a les empreses una àmplia cartera de serveis en matèria de seguretat cibernètica.

  • 4,14€
  • 0,34%
L'aliança tindrà presència en més de 60 països d'Àsia Pacífic, Europa, Orient Mitjà i Amèrica

L'aliança serà un dels principals proveïdors de seguretat cibernètica del món, amb més de 1.200 milions de clients i presència en més de 60 països d'Àsia Pacífic, Europa, Orient Mitjà i Amèrica. Gràcies a la combinació dels seus recursos, el grup serà capaç de protegir les empreses dels creixents riscos de seguretat cibernètica a mesura que l'entorn de seguretat de la informació es torna cada vegada més complex.

A través d'aquesta aliança, els membres poden aconseguir sinergies operatives i economies d'escala que ajudaran a reduir els costos dels seus clients. Els membres del grup operen 22 Centres d'Operacions de Seguretat (SOC) a nivell internacional i donen feina a més de 6.000 experts de seguretat cibernètica. Amb l'objectiu d'expandir la seva presència global, l'aliança està oberta a la incorporació de nous membres en el futur.

En virtut de l'acord, els membres de l'aliança compartiran intel·ligència de xarxa sobre amenaces cibernètiques aprofitant el seu abast global, els seus actius i la seva capacitat en matèria de seguretat cibernètica per arribar a clients de tot el món. Gràcies a la seva presència a nivell internacional i l'experiència de cadascuna de les operadores que l’integren, l'aliança té la capacitat de donar suport als clients de tots els seus membres en qualsevol lloc i en qualsevol moment que permet respondre amb rapidesa a les amenaces de seguretat cibernètica.

Per millorar la seva cartera de seguretat cibernètica, els integrants de l'aliança també contemplen la possibilitat de desenvolupar noves tecnologies, com l'anàlisi predictiu mitjançant aprenentatge automàtic i la seguretat cibernètica avançada per l'Internet de les coses. L'aliança analitza també un desenvolupament comú del seu catàleg de serveis de seguretat i explorar inversions conjuntes en productes i serveis de seguretat, SOC, plataformes, empreses i R + D.

Francisco Salcedo, vicepresident sènior d’Etisalat Digital assenyala: "Amb la tecnologia digital guanyant terreny de forma generalitzada i impulsant la innovació en múltiples sectors, el panorama de la seguretat ha evolucionat. Ara, les organitzacions s'enfronten amb una nova generació d'amenaces i necessiten gestionar els riscos digitals als seus entorns. L'aliança estratègica que neix ens brindarà una oportunitat única per treballar colze a colze amb els nostres col·legues de telecomunicacions oferint serveis de seguretat innovadors per a la gestió de riscos digitals".

Necessitem respostes globals ràpides i coordinades per defensar les empreses que operen fora de les nostres fronteres

"Necessitem respostes globals ràpides i coordinades per defensar les empreses que operen fora de les fronteres transnacionals a mesura que creix el nombre de les amenaces cibernètiques pel que fa a la freqüència, escala i sofisticació", afirma Art Wong, director executiu de Global Cyber ​​Security de Singtel. "Singtel i la seva filial Trustwave, amb seu als Estats Units, són líders consolidats en seguretat a Àsia Pacífic, Europa i Amèrica. Els recursos del grup, combinats amb els dels seus socis de l'aliança, han de proporcionar una plataforma de seguretat cibernètica sòlida per protegir els nostres clients globals, cosa que els permetrà créixer dins de l'economia digital".

Andrew Schwabecher, director de la divisió de Cloud i Seguretat Cibernètica de SoftBank Corp. assenyala: "Els criminals cibernètics compten amb comunitats organitzades i consolidades en les quals cooperen per produir les amenaces d'Internet; és hora que la xarxa d'operadors més gran del món formi una aliança global per aconseguir una defensa forta davant d'aquests atacs. SoftBank té el plaer d'unir-se a l'aliança inicial juntament amb Singtel, Telefónica i Etisalat, per oferir més seguretat als nostres clients i una defensa a l’Internet avançat".

"L'aliança ajudarà a tots els seus membres a oferir innovació disruptiva que permeti protegir la vida digital dels nostres clients", afirma Pedro Pablo Pérez, vicepresident de Seguretat de Telefónica i director de la unitat de Seguretat Cibernètica de Telefónica, ElevenPaths. "Per Telefónica, és un gran pas endavant complementar la nostra capacitat de desenvolupament com a proveïdor de serveis gestionats de seguretat intel·ligents i seguir brindant un creixement excepcional".

Noticias relacionadas

contador