• Orange podrà continuar accedint a les connexions en les quals Telefónica no té obligacions reguladores de prestar un servei d'accés indirecte a la seva fibra òptica
ep orange

Telefónica i Orange han arribat a un nou acord comercial d'accés majorista a la xarxa de fibra òptica de Telefónica. Aquest acord, que és una extensió del que ja tenen subscrit des de 2016, s'ha conegut el mateix dia quan la companyia que presideix José María Álvarez-Pallete ha presentat els seus resultats de 2017, any durant el qual va guanyar un 32,2% més. Segons han explicat les dues societats en un comunicat, el pacte assolit permetrà a Orange seguir accedint a les connexions en les quals Telefónica no té obligacions reguladores de prestar un servei d'accés indirecte a la seva fibra òptica, d'acord amb la regulació vigent des d'abril de 2016.

  • 10,48€
  • 0,48%
  • 4,30€
  • 0,47%
Telefónica s'ha posat com a objectiu arribar a acords amb altres operadors per millorar l'eficiència de les seves inversions en infraestructures

Orange i Telefónica asseguren que gràcies a aquest acord reforçaran "el seu compromís mutu de mantenir una relació majorista intensa a llarg termini", sobretot en aquelles zones en què Orange no té planificat desplegar la seva pròpia fibra. Orange garanteix uns ingressos majoristes en tota l'empremta de Telefónica (tant la zona regulada com no regulada) durant els propers anys a canvi d'uns preus competitius a la zona sense obligacions.

Telefónica, per part seva, segueix endavant amb la seva política d'arribar a acords amb altres operadors amb l'objectiu de millorar l'eficiència de les seves inversions en infraestructures a llarg termini. Telefónica ja va signar un acord de característiques similars fa gairebé un any amb Vodafone i està obert a arribar a acords amb altres operadors.

L'acord permet a Orange complementar el seu desplegament en curs, i també disposar d'una alternativa als seus acords de coinversió amb altres operadors. L'acord, basat en compromisos de compra a llarg termini, posa en valor les sinergies que es generen en accedir Orange a la xarxa de Telefónica, la qual cosa incrementa el seu grau d'utilització i, per tant, l'eficiència del desplegament i l'optimització de la inversió per a les dues companyies, s'explica a la nota remesa als mitjans.

Aquest acord redundarà també en benefici dels consumidors, que tindran al seu abast una millora de cobertura i d'alternatives en xarxes de nova generació a l'àmbit nacional i, per tant, una major i més ràpida disponibilitat dels serveis associats a l'economia digital.

Noticias relacionadas

contador