ep el presidente de telefonica jose maria alvarez pallete durante una charla en la primera jornada
Alberto Ortega - Europa Press

Telefónica negocia amb KKR la venda d'una participació majoritària de la seva filial de fibra òptica al Perú, PangeaCo, segons informa aquest dijous Expansión.

  • 4,14€
  • -0,05%

El diari explica, citant fonts del mercat, que KKR no en seria l'únic candidat en un procés obert des del començament d'any.

L'empresa espanyola ja va traspassar el 2021 el 60% del negoci de fibra a Xile ia Colòmbia. Aquestes filials van ser valorades en 1.000 milions de dòlars i 500 milions de dòlars, respectivament.

No ha transcendit la valoració a què aspira Telefónica per a PangeaCo, encara que la mida seria similar a Xile i Colòmbia, amb 3,5 i 4,3 milions de llars passats per la fibra, respectivament.

Els experts de Banc Sabadell assenyalen que aquesta notícia té un impacte escàs atès que es tracta d'una operació "petita" per a la mida de Telefónica. Així, calculen que l'impacte seria de menys de l'1% del deute financer net de l'operadora.

"L'operació segueix la línia d'altres de similars dutes a terme en altres mercats (Alemanya, Brasil, Xile, Colòmbia o Espanya) i permet cristal·litzar valor de la infraestructura i reduir les necessitats d'inversió futures", apunten des de Banc Sabadell al seu informe diari de mercats.

Per part seva, des de Bankinter comenten que, encara que l'operació és petita en import, "ressalta una vegada més l'estratègia de Telefónica de compartir l'esforç inversor en desplegament d'infraestructura de fibra i 5G alhora que posa en valor i monetitza part dels seus actius". En opinió dels experts del banc, aquesta estratègia "redueix el perfil de risc del grup, permet rebaixar deute i mantenir la visibilitat del dividend".

Noticias relacionadas

contador