ep archivo   sede de telefonica en madrid 20210915111904
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica és aquest dimarts el pitjor valor de l'IBEX, amb caigudes de l'1,5%, després que JP Morgan hagi publicat un informe en què reitera el consell d'infraponderar i el seu preu objectiu de 3,70 euros. L'operadora cotitza actualment al voltant dels 4 euros per títol.

  • 4,01€
  • 1,21%

El banc nord-americà reconeix que l'espanyola és, "per un clar marge", la 'teleco' europea que millor s'està comportant l'any (+33% enfront del +15% del sector). Tot i això, "ens costa ser més positius", afirmen. Així, expliquen que segueixen cautelosos respecte a les perspectives competitives a Espanya i consideren que tant el palanquejament com la valoració estan "molt ajustats".

"Ens preocupa que la relació risc-recompensa el 2022 estigui esbiaixada a la baixa, de manera que seguim infraponderant", afegeixen.

Pel que fa a les motius que expliquen el bon comportament de Telefónica aquest any, n'identifiquen quatre. D'una banda, les seves "bones credencials" com a empresa value; d'altra banda, els "incessants esforços" de racionalització de la cartera per part de la direcció; en tercer lloc, les esperances d'un repunt dels ingressos a Espanya el 2022 a mesura que la Covid se supera i davant la possibilitat d'aprofitar-se dels fons de recuperació de la UE; i, finalment, el fet que havia caigut molt i està rebotant des de mínims de diversos anys.

ATENTS A LA SUBHASTA DE LA LLIGA

D'altra banda, JP Morgan remarca que la subhasta dels drets de futbol de La Lliga espanyola per al període 2022-2025 és a prop (està prevista per a finals d'any). La Lliga està considerant renovar el disseny de la subhasta. Els escenaris que s'estan considerant inclouen: deixar de vendre els drets en exclusiva i en el seu lloc desagregar per atraure múltiples compradors (idealment OTT); ampliar la durada de la llicència de 3 a 5 anys i establir una plataforma OTT pròpia.

"Per què és important? Telefònica domina el mercat espanyol de les telecomunicacions i els continguts han estat un pilar clau d'aquest èxit. En el cas que Telefónica perdi l'exclusivitat de La Lliga, això pot portar a una convergència de l'ARPU (ingressos mitjans al mes d'uns 90 euros davant els 60 euros dels seus competidors), la quota de mercat i les pressions dels ingressos majoristes, amb un estalvi de costos de continguts que probablement no es compensarà. Un escenari positiu seria que Telefónica negociés amb èxit la deflació del cost dels continguts de La Lliga", explica l'entitat.

Noticias relacionadas

contador