ep edificio de telefonica en distrito c
EUROPA PRESS/TELEFÓNICA - Archivo
3,96€
  • 0,05€
  • 1,18%

Telefónica s'ha deixat un 2,7% aquest dimarts a l'IBEX-35 després que Moody's hagi publicat les seves perspectives negatives per al sector de les telecomunicacions per als propers 12 a 18 mesos. L'agència de qualificació atribueix això a l'absència de creixement dels ingressos, la intensa competència i la desacceleració econòmica.

"Els impulsors clau de les perspectives negatives són l'absència esperada de creixement dels ingressos o qualsevol catalitzador per accelerar el creixement el 2020, la pressió contínua sobre els preus per la intensa competència, les limitacions per a la consolidació de la regulació i el creixement del PIB més lent del que s'esperava a Europa", explica Moody's.

Els analistes de l'agència consideren que "és improbable que el creixement dels ingressos es materialitzi el 2020, ja que els catalitzadors anticipats, és a dir, una regulació més benigna i la contribució del 5G, estan absents". I això, sumat als "importants vents en contra que esperem que la indústria davant els propers 18 mesos".

Pel que fa a la competència, Moody's assenyala que és "excessiva" a causa de la "naturalesa altament fragmentada de la indústria", que al seu torn manté els preus baixos tot i la creixent demanda de dades. "El 2018, vam dir que les perspectives eren estables però fràgils, però el rendiment de 2019 ha estat més feble del que esperàvem. Vam canviar la perspectiva, que s'havia mantingut estable des d'octubre de 2015, a negativa".

Per la seva banda, destaca que la regulació "limita la consolidació, però també impulsa la necessitat d'inversions costoses". A més, la recent reelecció de la comissària europea de competència, Margrethe Vestager, per a un nou mandat de cinc anys suggereix que les regles de fusions i adquisicions es mantindran sense canvis, "cosa que limitarà les oportunitats de consolidació".

Però Moody's també té un missatge per als inversors. Creu que la pressió sobre els preus de les accions al sector "suggereix potencial" per entrar. "Això crea una pressió addicional sobre les juntes per inclinar cap a la remuneració dels accionistes i lluny de la protecció dels creditors per augmentar els preus de les accions". Una cosa que perceben com "un major risc financer".

Amb això, les accions de Telefónica es col·loquen com les segones que més perden en el selectiu espanyol aquest dimarts, fins a la zona dels 6,9 euros, amb quatre sessions consecutives en vermell i patint la caiguda més gran des de l'agost, quan va perdre el nivell dels 6 euros i va registrar mínims de 2006.

Noticias relacionadas

contador