ep archivo   instalaciones de tecnicas reunidas 20211118122205
TÉCNICAS REUNIDAS - Archivo

La Comissió Federal d'Electricitat (CFE) de Mèxic ha adjudicat el desenvolupament de dues centrals de cicle combinat de gas natural a l'estat de Yucatán a un consorci format per les empreses espanyoles Técnicas Reunidas i TSK, que realitzaran el disseny i l'execució de les plantes al 50%, i a la japonesa Mitsubishi Power, que aportarà la tecnologia de les turbines.

  • 10,64€
  • 3,00%

Segons el comunicat enviat per Técnicas Reunidas a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), es tracta dels cicles combinats de Valladolid i Mèrida, que tindran una potència aproximada de 1.000 MW i 500 MW, respectivament, i que utilitzaran turbines de gas de darrera generació capaços d'assolir els màxims nivells d'eficiència.

L'import del contracte corresponent a Técnicas Reunidas arriba a la xifra de 335 milions de dòlars. La incorporació de tecnologia de generació d'electricitat més eficient, basada en el gas natural, permetrà que Mèxic continuï reduint l'aportació de les plantes de generació d'electricitat més contaminants, que utilitzen líquids pesants com a combustibles, ajudant així a la descarbonització del sistema elèctric.

A més, les dues plantes permetran donar un impuls significatiu al desenvolupament socioeconòmic de la península de Yucatán i reforçar de manera significativa la cobertura de les seves necessitats energètiques, ja que la zona registra elevats i creixents nivells de demanda elèctrica, especialment als mesos d'estiu, segons l'escrit. En particular, la seva posada en marxa serà molt rellevant per subministrar energia al Tren Maya, un megaprojecte ferroviari iniciat el 2018 pel Govern de Mèxic, que tindrà una longitud de més de 1.500 quilòmetres i el traçat del qual s'estén per Yucatán i quatre estats més del país.

Les actuacions concretes l'execució de les quals haurà d'assumir el consorci espanyol inclouen fonamentalment els treballs relacionats amb l'enginyeria, subministrament (excloent-ne el de les turbines de gas i vapor que, igual que les calderes de recuperació de calor, seran subministrades per Mitsubishi Power), construcció i posada en marxa de les dues centrals, el desenvolupament de les quals es prolongarà per un període estimat de 33 mesos en el cas de la de Valladolid i de 35 en el de la de Mèrida.

En particular, els treballs d'enginyeria, que seran assumits en la seva integritat per Técnicas Reunidas, requeriran l'aportació de 500.000 hores totals durant 12 mesos per part d'un equip de més de 500 enginyers altament qualificats.

Noticias relacionadas

contador