jaguar-f-type-svr

El fabricant d'automòbils indi Tata Motors ha anunciat una reducció en les seves previsions de marge de beneficis per a la unitat Jaguar Land Rover (JLR) per a l'any fiscal en curs després d'haver augmentat les seves pèrdues trimestrals a causa del càrrec realitzat per deteriorament d'actius.

Tata Motors espera que el marge EBIT de Jaguar Land Rover (JLR) per a l'exercici fiscal 2018-19, que finalitza el 31 de març, serà "marginalment negatiu" en comparació amb una previsió anterior de mantenir-se "equilibrat", va dir el director financer, PB Balaji.

Divendres, les accions de Tata Motors han caigut un 29,5%, fins a les 129 rupies, i han acabat tancant amb una retallada del 18,38%, després que, a més, anunciessin dijous les seves majors pèrdues trimestrals. La automotriu va dir que els guanys es van veure afectats per un element excepcional de deteriorament d'actius en el seu braç britànic JLR de 27.838 milions de rupies.

El fabricant s'ha vist greument afectat per la caiguda de la demanda d'automòbils de luxe a la Xina

En termes geogràfics, Índia és la peça més important. Els números provisionals en volum de vendes han vist un descens de gairebé el 10%. A més, el fabricant s'ha vist greument afectat per la caiguda de la demanda d'automòbils de luxe a la Xina, així com per la incertesa sobre el Brexit i l'augment del deute.

Tot i això, des de Tata Motors asseguren que el negoci de la companyia "continua amb un fort impuls i ha generat guanys de participació al mercat, així com un creixement rendible". Mentrestant, el president executiu de JLR, Ralf Speth, ha dit que "aquest és un moment difícil per a la indústria, però ens mantenim enfocats en assegurar un creixement sostenible i rendible i fer inversions específiques, que asseguraran el nostre negoci en el futur".

JLR va anunciar el mes passat que estava eliminant 4.500 llocs de treball a tot el món i, a principis d'aquesta setmana, l'agència de qualificació creditícia Fitch la va posar en una posició negativa. "Les barreres comercials i els problemes logístics d'un Brexit desordenat podrien tenir un impacte en el posicionament competitiu de JLR i conduir a vendes i rendibilitat significativament menors", va dir Fitch.

contador