standard chartered, stanchart

Standard Chartered ha registrat un increment del 46% dels seus beneficis anuals, però ha advertit que el seu objectiu de beneficis trigarà més temps a complir-se ja que l'epidèmia del coronavirus se suma als vents en contra als seus principals mercats de la Xina i Hong Kong.

L'epidèmia podria provocar un augment dels préstecs incobrables, ha afirmat l'entitat, però no ha ofert una orientació específica sobre els possibles efectes que això pugui tenir. El seu rival, HSBC Holdings, va avançar la setmana passada que podria enfrontar-se a pèrdues en els préstecs de fins a 600 milions de dòlars si el brot del virus persisteix durant la segona meitat de l'any.

Després d'afegir que els baixos tipus d'interès també estan exercint pressió sobre els ingressos nets, Standard Chartered ha precisat que trigarà més temps a aconseguir el seu objectiu d'un retorn del 10% sobre el capital tangible, prèviament previst per a 2021.

El banc, que obté la major part dels seus ingressos a l'Àsia, va registrar un benefici abans de pagar impostos de 3.700 milions de dòlars en 2019. Encara que aquesta xifra lleugerament inferior a la previsió mitjana de 3.900 milions de dòlars, va suposar el major creixement dels beneficis des de 2017, quan el banc va multiplicar per sis els seus guanys.

Noticias relacionadas

contador