un avion boeing 737 max lors d une demonstration au salon international de l aeronautique de farnborough 20231113102839

El fabricant nord-americà d'aeroestructures, Spirit AeroSystems, proveïdor més gran de Boeing, es desploma per la crisi que està vivint el fabricant d'avions. Com sabeu, Boeing s'enfonsa avui a la borsa pels problemes registrats en ple vol en un dels seus avions divendres passat, un 737 Max 9, fet que ha fet que la companyia s'enfronti a la inspecció d'aquests models d'aparells per part dels reguladors (FAA, Administració Federal d'Aviació).

  • 178,44$
  • -0,04%

Boeing cau un 8,80% a la sessió de Wall Street i Spirit AeroSystems s'enfonsa un 13%.

L'aparell de Boeing, que va tenir problemes, pertanyia a l'aerolínia Alaska Airlines i va perdre una part del fuselatge en ple vol. Els investigadors encara estan intentant determinar què va causar aquest problema. Al vol hi viatjaven 171 passatgers.

La reputació de Boeing "ha quedat destrossada"

Les caigudes de Boeing a la borsa contrasten amb el comportament del seu principal competidor i principal fabricant europeu d'aeronaus, Airbus, que puja ara un 2,4%. Els experts d'AJ Bell afirmen que la reputació de Boeing "ha quedat destrossada" després del que va passar. "És l'últim d'una sèrie de problemes per a l'empresa, que inclouen la suspensió dels avions 737 Max el 2019 després de dos accidents i retards posteriors en els lliuraments i problemes de producció", precisen aquests experts.

AJ Bell remarca que la seguretat és "de summa importància" al sector de l'aviació. "Les aerolínies que utilitzen avions 737 Max estaran reflexionant detingudament sobre les seves futures comandes d'aeronaus i que Boeing podria tenir-hi un paper menor, o fins i tot cap en absolut".

Aquests analistes reiteren que "no hi ha marge per a errors a la construcció d'avions". “Naturalment sorgeixen preguntes sobre els controls de qualitat i si Boeing està intentant fer les coses massa ràpid”.

"La direcció de Boeing estarà sota una pressió considerable per part dels reguladors i els clients per explicar el que està passant, cosa que significa vents en contra considerables per al negoci. No és estrany que els inversors hagin corregut a vendre les accions, ja que els riscos d'inversió han augmentat considerablement”, diu AJ Bell.

Noticias relacionadas

contador