• La pujada es deu al fet que Sabadell ha consolidat la seva solvència i continua avançant
  • A més, li atorga perspectiva positiva, que indica que podrien augmentar la qualificació durant el pròxim any
ep jaime guardiola consejero delegadobanco sabadell
EUROPA PRESS
1,69€
  • 0,05€
  • 3,27%

L'agència creditícia S&P ha pujat la valoració de Sabadell fins a BBB-/A-3 des de BB+/B. Segons l'agència, la pujada es deu al fet que l'entitat catalana ha consolidat la seva solvència i continua avançant a bon ritme. A més, li ha atorgat perspectiva positiva, que indica que podrien augmentar la qualificació durant el pròxim any.

L'agència considera que les utilitats netes de l'entitat s'han de mantenir estables el 2017 i 2018, excloent-ne el guany extraordinària de la subsidiària. Específicament, “considerem que les utilitats netes del banc s'han de mantenir àmpliament.”

A més, les condicions econòmiques estables a Espanya són les propulsores de la dinàmica positiva de Banc Sabadell, segons el comunicat d’S&P. L'agència considera que el coeficient de capital ajustat per risc del banc estarà per sobre d'un 7% al tancament de 2017 i arribarà a un 7,5% -8% al desembre de 2018, enfront del 6,4% de desembre de 2016.

Segons apunta l'agència en un comunicat, els ingressos nets en general seran compensats pel sòlid creixement de les comissions (+2% anual durant els pròxims dos anys) i les provisions totals, que se situaran per sota dels 70 el 2018, enfront dels 160 pb el 2015.

El balanç de risc, juntament amb fons de clients sostinguts, ha portat el banc cap a un perfil de finançament més equilibrat amb un taxa de finançament estable superior al 100% a desembre de 2016, comenta l'agència de qualificació.

Finalment, la perspectiva positiva indica que podrien augmentar la qualificació durant els propers 12-24 mesos si els indicadors econòmics i operatius de l'entorn milloren, cosa que en última instància repercutirà en la solvència dels bancs.

"La nostra perspectiva també reflecteix l'expectativa que Sabadell continuarà enfortint la seva solvència mitjançant la retenció de guanys i mantindrà un RAC substancialment superior al 7% durant els propers dos anys. A més, anticipem que el banc continuarà reduint substancialment els seus deutes", diu el comunicat.

D'altra banda, altres riscos que veu l'agència és que s'afeblís la capitalització del grup i que el procés d'estabilitzar el balanç s'alentís "substancialment". L'agència també alerta que l'economia del Regne Unit i la seva variació podria augmentar el risc en la filial del banc.

Noticias relacionadas

contador