• El banc va presentar aquest cap de setmana el seu pla 2018-2020
ep la sede centralibercajazaragoza
EUROPA PRESS

Ibercaja Banc ha comunicat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que S&P ha mantingut la seva valoració en 'BB+/B' amb perspectiva 'positiva'. "Aquest manteniment reflecteix la nostra opinió que la solvència creditícia independent d'Ibercaja roman pràcticament sense canvis", apunta l'agència qualificadora.

S&P destaca que, a principis de juliol de 2017, Ibercaja va anunciar que havia arribat a un acord per vendre una cartera de préstecs immobiliaris per valor de 489 milions d'euros, la majoria classificats com a dubtosos. "Amb aquesta venda, estimem que la seva ràtio de préstecs classificats com a dubtosos disminuirà en més de 100 punts bàsics, una mica per sota del 8% des del 9,1% a finals de març de 2017", indiquen al seu informe.

L'agència qualificadora remarca que aquesta ràtio d'actius dubtosos és alta. Tot i això, apunten que és positiu en comparació amb la mitjana del 8,8%. "La venda reforça la nostra visió de la forta posició de risc del banc, que es beneficia de la seva sòlida cultura del risc i una cartera de préstecs enfocat a les hipoteques", apunten.

A la seva revisió de la valoració, S&P indica que el capital d'Ibercaja és feble en relació amb els riscos que corre i la seva flexibilitat financera és limitada. "La capacitat i l'eficiència recurrents de generació de guanys del banc segueixen estant pressionades pels baixos tipus d'interès actuals", assegura l'agència qualificadora. "Al nivell actual, les qualificacions d'Ibercaja reflecteixen una sòlida franquícia de banca minorista al nord-est d'Espanya i una gestió conservadora, així com la seva àmplia liquiditat", conclouen.

PLA 2018-2020

Ibercaja va presentar aquest dissabte el seu nou Pla Estratègic 2018-2020 (Pla +2020). El banc va elevar el seu objectiu de solvència bàsica fins a l’11,5%, aspira a superar el 9% de ROTE, duplicar el benefici net de 2017 al 2020 i vol situar la ràtio d'eficiència per sota del 55%.

Pel que fa als actius improductius, el banc treballarà per reduir-los gairebé a la meitat. Durant aquests tres anys, Ibercaja pretén captar 320.000 nous clients, dels quals 15.000 seran banca personal i privada, un 15% superior que durant el cicle estratègic anterior, i 6.400 empreses, un 34% més que entre 2015 i 2017.

Noticias relacionadas

contador