1564568178 sony

Sony ha decidit posar fi a l'acord que va segellar per fugir amb Zee Entertainment a l'Índia, una operació valorada en 10.000 milions de dòlars. La causa? El desacord sobre qui lideraria la nova empresa.

La companyia japonesa ha enviat una carta a Zee per informar-lo de la seva decisió, i ha explicat que havia mantingut "converses de bona fe per estendre la data de finalització" de l'acord, encara que al final "el període de discussió havia expirat" sense que aconseguissin apropar postures.

Per tant, i en entendre que s'havien incomplert les condicions de l'acord de fusió, ha decidit rescindir-lo, segons recull Reuters. I encara que no ha especificat quines condicions s'han incomplert, el punt mort sobre qui dirigiria l'empresa fusionada va posar en perill la fusió, i sembla que és el que ha fet saltar pels aires.

I és que mentre Zee va proposar al seu propi CEO, Punit Goenka, Sony no hi va estar d'acord per una investigació del regulador del mercat sobre el directiu.

Cal recordar que l'acord es va anunciar fa més de dos anys, i en aquell moment es va veure com a crucial per a la supervivència de les dues empreses en un mercat altament competitiu, atesa la imminent fusió a l'Índia de Disney amb Reliance Industries, la companyia d'actius mediàtics del multimilionari Mukesh Ambani.

Sony ha assegurat que no espera que la decisió impacti en els resultats de l'any fiscal 2024, encara que Zee no s'ha pronunciat. Sí que ho va fer divendres, abans que l'acord saltés pels aires, quan va dir que estava compromesa amb la fusió i que treballava per tancar l'acord mitjançant "negociacions de bona fe".

Intentava estendre la data límit fixada per tancar el tracte, que va finalitzar el 20 de gener.

contador