ep soltec instala un planta de 220 megavatios en mexico que creara 200 puestos de trabajo
SOLTEC - Archivo

Solaria, Soltec, Grenergy i Solarpack tornen a caure amb força en borsa per segona jornada consecutiva, després del 'selloff' de divendres passat, motivat per una rebaixa de recomanació de Goldman Sachs.

  • 26,55€
  • -5,18%
  • 9,66€
  • -3,64%
  • 26,45€
  • 0,00%
  • 2,14€
  • -1,61%

Els valors associats a les energies renovables havien estat els principals guanyadors en borsa durant les primeres jornades de l'any, però des de divendres els inversors han decidit recollir beneficis de manera agressiva, cosa que ha augmentat la volatilitat i les caigudes en aquests valors.

Els títols de Solaria van caure més del 13% divendres, fins als 26,76 euros per acció, després de marcar un màxim històric dijous als 31,06 euros. I aquest dilluns baixen un 4%, fins als 25,74 euros. La companyia va començar l'any als 23,56 euros, per la qual cosa el seu excepcional començament d'any ha quedat eclipsat.

Per la seva banda, Grenergy baixa un 8%, fins als 35,80 euros, després d'haver marcat el passat 7 de gener un màxim històric alsn 45 euros. El valor va començar l'any als 34,10 euros i aquest dilluns ha confirmat el finançament d'un projecte amb Natixis per un total de 85 milions de dòlars, per a la construcció de 14 projectes solars a Xile.

No obstant això, Grenergy cotitzava el desembre als 20 euros per acció, per la qual cosa la seva revaloració en borsa durant les últimes setmanes segueix sent excepcional. Així, la seva correcció ha de ser interpretada des de l'angle de la increïble pujada que havia registrat.

De la mateixa manera, Soltec, que va sortir a borsa a finals d'octubre als 4,82 euros per acció i està valorada en 440 milions, baixa un 8%, fins als 12,30 euros. Així, malgrat aquesta forta caiguda, gairebé ha triplicat per tres el seu preu durant tot just uns mesos, de manera que el valor està 'purgant' els excessos de les últimes setmanes.

Finalment, Solarpack, que va debutar en borsa el desembre de 2018, als 8,30 euros per títol i valorada en 266 milions d'euros, es desploma un 10%, fins als 27,70 euros. Encara que en analitzar el seu gràfic, a principis de desembre cotitzava als 20 euros, per la qual cosa la seva caiguda ha de ser analitzada tenint en compte aquesta revaloració. Les caigudes en aquests valors posen de manifest que són molt prometedors en borsa, però que també es comporten de forma molt volàtil a curt termini.

Noticias relacionadas

contador