ep plantas de solaria
Europa Press - Archivo

El mercat ha castigat Solaria a l'inici de la sessió, ja que el valor ha marcat un mínim intradia als 19,90 euros per acció. Els seus títols es van desplomar un 12% aquest dimarts en rebre les crítiques dels analistes per incomplir els pronòstics del consens i perquè els seus plans de creixement han de ser finançats amb una ampliació de capital, segons va anticipar Bankinter. El valor, però, ha aconseguit reaccionar i ha pujat un 1,49%, fins als 21,80 euros.

  • 9,57€
  • 0,68%

"L'únic que es pot dir en aquest moment és que el títol, en fase correctiva, ha trobat un important suport en els màxims de desembre, als 20 euros. O millor dit, és clau que aquest suport es respecti en tot moment si no volem assistir a un moviment correctiu d'ordre més gran que el pugui acabar portant a la directriu alcista de llarg termini", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

ELS ANALISTES, MOLT CRÍTICS

"Solaria queda el 2020 per sota del que s'esperava en vendes, EBITDA i MW (megawatts) instal·lats malgrat la seva enorme cartera de comandes", afirmen des de Renta 4, signatura que aconsella 'infraponderar' el valor, amb una valoració de 14,30 euros per acció.

Segons la seva valoració, la companyia "torna a incomplir objectius", ja que "només s'han instal·lat 190MW el 2020, fins a 550MW, enfront dels 1.375MW planejats". I afegeixen que "la companyia segueix sense demostrar el delivery a curt i mitjà termini i ampliant expectatives a llarg termini".

Per la seva banda, els analistes de Bankinter, que aconsellen 'vendre' el valor i tenen el preu objectiu 'en revisió', afirmen que "els resultats de 2020 deceben" i que "el nou pla estratègic és un brindis al sol", per la qual cosa consideren que la valoració actual és una "oportunitat per vendre i prendre beneficis".

A més, afegeixen que "l'elevat apalancament suposa un risc", ja que l'objectiu és arribar als 18.000 MW instal·lats el 2030, enfront dels 550 MW actuals i els 1.828 MW previstos per 2021.

"La companyia necessitarà ampliar capital per poder emprendre aquests plans, estimem un cost d'inversió actualment en 0,4 euros/W o 7.200 milions d'euros (2 vegades la capitalització borsària actual) i que la companyia opina que podria reduir-se a 0,26 euros/W. Esperem una ampliació de capital pel 40% de la inversió", afirmen.

UN BRINDIS AL SOL

"Qualifiquem a aquest pla estratègic de ser un brindis a el sol sense objectius concrets, ni llicències per créixer ni el finançament necessari", afegeixen des de Bankinter. En la seva opinió, "la capacitat de palanquejament és molt escassa (rl ràtio Deute Financera net/EBITDA és de 7,0 vegades) i Solaria precisarà realitzar ampliacions de capital per entrar en nous projectes".

I posen com a exemple que, en la recent subhasta renovables a Espanya, "només s'ha adjudicat 180 MW dels 3.000 MW subhastats, al nostre parer per falta de múscul financer per desenvolupar projectes".

Noticias relacionadas

contador