ep paneles solares de solaria
SOLARIA

Solaria ha anunciat aquest dilluns la compra de 435 MW de mòduls fotovoltaics a un preu de 9,11 cèntims d'euros per watt a un fabricant de primer nivell.

  • 11,02€
  • -3,42%

La companyia ha indicat que es tracta de “la millor compra de mòduls fotovoltaics de la seva història”. Aquest nivell de preus suposa una millora d'un 2,15% respecte a la darrera compra del mes de desembre del 2023 i una reducció d'un 71% respecte als preus del 2022, ha explicat en un comunicat.

Solaria instal·larà aquests mòduls al seu projecte Garoña de 700 MW (Burgos) durant aquest any 2024. El projecte fotovoltaic de Garoña és un exemple de transició energètica, ha subratllat la companyia. Solaria reemplaçarà la central nuclear de Santa Maria de Garoña de 460 MW que ha completat la vida útil (41 anys), per una instal·lació d'energia verda.

Aquest projecte, que va iniciar la seva construcció al mes de març passat després de rebre les autoritzacions necessàries, està finançat pel Banc Europeu d'Inversions i pel Banc Santander.

Les quatre plantes que conformen aquest projecte generaran un ingrés de 650 milions d'euros en total per a les administracions públiques durant els 30 anys de vida útil de la planta, ha destacat Solaria. D'altra banda, es crearan 2.400 llocs de treball durant la construcció del parc.

Aquest parc solar fotovoltaic produirà l'electricitat equivalent al consum anual de tota la província de Burgos, és a dir, serà capaç d'abastir 300.000 llars. També evitarà l'emissió a l'atmosfera de més de 335.000 tones de CO2 a l'any.

contador