ep archivo   la sede de solaria a 19 de mayo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Solaria ha comunicat aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que ha obtingut l'Autorització Administrativa de Construcció del seu segon projecte insígnia Garoña de 595 megawatts (MW) subjecta a les fites establertes al Reial decret llei 23/2020 .

  • 11,40€
  • -1,21%

La companyia ha indicat que, amb aquesta autorització, reitera el seu objectiu de capacitat d'arribar a 3GW a finals del 2024.

El projecte Garoña s'emmarca a l'entorn del desmantellament de la central nuclear de Santa Maria de Garoña (Burgos) i suposa instal·lar un parc solar que produirà electricitat per abastir 300.000 llars.

El projecte preveu crear 2.300 llocs de treball nous en la construcció del parc, que ocuparà una superfície de 1.000 hectàrees i tindrà una vida útil de 30 anys.

“Obtenir l'Autorització Administrativa de Construcció és una gran notícia per a nosaltres, per a la província de Burgos i per a la societat en conjunt. Aquest projecte és un clar exemple de transició energètica i, a més, tindrà un efecte dinamitzador a l'economia de la comarca de la Bureba”, ha declarat Darío López, director general de Solaria.

A finals del 2022, la companyia va anunciar que havia obtingut la declaració d'impacte ambiental (DIA) favorable per a aquest projecte.

contador