ep imagen de recurso de trabajadores de laboratorio en busca de una vacuna contra el coronavirus
Peter Steffen/dpa - Archivo

La carrera per aconseguir la cura del coronavirus no cessa. L'última a oferir novetats ha estat la farmacèutica xinesa Sinovac. El seu president, Yin Weidong, ha assegurat aquest dijous que la seva vacuna (CoronaVac) és ja una de les més avançades del món i podrà començar a aplicar-se massivament a la població a principis de l'any vinent.

Yin ha explicat que han provat set mètodes diferents de vacuna des que va començar la pandèmia, però van trobar que "la via de la vacuna inactivada era la millor". De fet, després de realitzar les proves de la fase 3 han constatat que no es detecten "especials reaccions adverses". Ara estan preparant la maquinària per a començar a produir 300 milions de dosis anuals en una de les seves fàbriques construïdes específicament per la Covid.

Durant la seva compareixença davant els mitjans en una visita a aquesta fàbrica, ha indicat també que s'està estudiant la possibilitat que la seva vacuna es pugui fabricar en altres països. CoronaVac s'està ara provant al Brasil, Turquia, Bangladesh i Indonèsia. "És millor fer els test a l'exterior perquè a la Xina la pandèmia està pràcticament controlada i seria difícil provar la seva efectivitat aquí", ha agregat el president de Sinovac.

Aquesta vacuna, que a Llatinoamèrica es produeix en cooperació amb l'institut brasiler Butantan, amb seu a Sao Paulo, es troba a l'última fase d'assajos en adults a gran escala en països com el Brasil, Indonèsia o Turquia. De moment, el país sud-americà té assegurades 46 milions de dosis fins a desembre i 16 milions més per al primer trimestre de 2012, segons les autoritats brasileres.

Quatre vacunes xineses es troben actualment en fase 3 d'assajos clínics: la de Sinovac, Sinopharm, l'Institut de Productes Biològics de Wuhan i la de Cansino Biologics. Aquesta últim va començar a usar-se a la fi de juny en l'Exèrcit del país asiàtic.

Noticias relacionadas

contador