ep parque eolico de siemens gamesa en suecia 20200330111209
SIEMENS AG/ULRICH WIRRWA / ULRICH WIRRWA - Archivo

Siemens Gamesa subministrarà vuit turbines 'SG 5.8-170', que funcionaran a una potència de fins a 6,2 megavats (MW), al promotor i operador danès Eurowind Energy per a un projecte eòlic terrestre de 46 MW situat prop de la localitat sueca de Karlstad, va informar la companyia.

Segons va informar el grup, aquest suposa la seva primera comanda per a l'aerogenerador més potent d'aquesta indústria, que compta amb un rotor de 170 metres. L'acord també inclou un paquet complet de serveis de manteniment durant 25 anys.

Aquest serà el segon projecte de la plataforma Siemens Gamesa 5.X a Suècia. Al desembre, la companyia ja va tancar un acord per al subministrament de 35 aerogeneradors del model 'SG 5.8-155' per al projecte Skaftasen d'AB i Foresight.

Tan sols ha passat un any des del seu llançament, i Siemens Gamesa ja ha signat comandes per a les dues variants d'aquesta plataforma, amb rotors de 155 i 170 metres, respectivament.

El conseller delegat per al negoci 'Onshore' de Siemens Gamesa, Alfonso Faubel, considera que aquest acord "enforteix" la relació amb Eurowind Energy, amb qui el grup ha treballat conjuntament en el projecte Thorup Sletten. "Sempre és una gran satisfacció veure com els clients volen continuar reforçant la seva col·laboració amb nosaltres", va dir.

Una sola turbina 'SG 5.8-170' és capaç de proporcionar suficient energia per a prop de 5.000 llars europees a l'any, evitant l'emissió de 15.000 tones de CO₂ a l'atmosfera, o l'equivalent a plantar 200.000 arbres.

Les turbines s'instal·laran durant el segon semestre de 2021 en una zona forestal. Disposaran d'una torre de 115 metres d'altura de boixa, complint amb l'altura màxima permesa fins i tot amb la seva gran grandària de rotor.

Noticias relacionadas

contador