ep archivo   turbina de 14 mw de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa instal·larà un parc eòlic de 66 MW a Sèrbia. Es tracta del primer projecte de la companyia al país i suposa també l'entrada al sector eòlic de l'empresa estatal EPS. Els aerogeneradors estaran situats a terrenys que abans albergaven mines de carbó, "un símbol del camí cap a un nou model energètic per al país balcànic", ha destacat l'empresa en un comunicat.

  • 18,05€
  • 0,00%

El parc Kostolac, ubicat a l'est de Sèrbia, estarà equipat amb 20 aerogeneradors del model SG 3.3-132, amb una potència de fins a 3,65 MW. Quan la instal·lació es completi, el 2024, aquestes turbines seran les més potents del país. Siemens Gamesa també s'encarregarà de la construcció clau en mà del parc, incloent-hi l'obra civil i elèctrica.

Per a l'energètica sèrbia EPS, aquest projecte és una fita "molt important", ja que la seva entrada al sector eòlic us permetrà ampliar les seves fonts d'energia més enllà del carbó, la tèrmica i la hidràulica, ha assenyalat Siemens Gamesa.

"Treballarem molt estretament amb EPS per assegurar l'èxit d'aquest projecte tan important. Un cop instal·lat, el parc Kostalac suposarà un notable impuls per al sector renovable al país, i contribuirà al creixement de l'economia local i la transició energètica als Balcans", ha subratllat Clark MacFarlane, CEO de la regió NEME de Siemens Gamesa.

Kostolac és, a més, el primer projecte eòlic serbi finançat pel banc alemany de desenvolupament KfW, i es converteix així al quart parc finançat per KfW i equipat amb aerogeneradors de Siemens Gamesa a la regió balcànica.

Noticias relacionadas

contador