ep archivo   turbina de siemens gamesa
SIEMENS GAMESA - Archivo

Siemens Gamesa ho ha tornat a fer. Novament ha sorprès negativament el mercat, en aquest cas amb uns febles resultats preliminars del segon trimestre fiscal i posant en revisió les seves guies per a aquest any.

  • 18,05€
  • 0,00%

La companyia es recupera ara a la borsa després d'arribar a caure aquest matí un 5% després d'unes xifres del trimestre que es troben "a la part baixa del rang del consens del mercat". Siemens Gamesa ha anticipat unes vendes d'aproximadament 2.200 milions d'euros al segon trimestre i un EBIT prePPA i abans de costos d'I&R d'aproximadament -304 milions.

Però el que menys agrada als analistes de Bankinter és el deute financer net, que se situa aproximadament als -1.700 milions d'euros. "Les xifres preliminars mostren un deteriorament més gran del deute financer net, que s'eleva fins a uns -1.700 milions des dels -900 milions al tancament del trimestre anterior", destaquen en una valoració de l'anunci.

La companyia també ha dit que reavaluarà les perspectives per a aquest exercici 2022 i que les guies han deixat de ser vàlides. Tot i això, ha precisat que segueix treballant per assolir el rang de vendes entre -9% i -2% i un EBIT ajustat del -4% (el rang baix anterior), incloent-hi la venda d'actius. El detall dels resultats i l'anàlisi de les guies es donarà el proper 5 de maig.

"Mantenim la nostra recomanació de vendre sobre el valor malgrat el descens acumulat l'any. Revisarem a la baixa les nostres estimacions i valoració davant l'absència de millora als marges del segon trimestre i especialment el deteriorament de la posició financera", conclouen els experts de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador