dl siemens energy logo dax frankfurt energy gas power siemens gamesa wind engineering logo
Sharecast graphic / Josh White

Siemens Energy ha caigut un 7,34% després de presentar, davant d'analistes i inversors, el seu pla estratègic durant la celebració, aquest dimarts, del seu 'Capital Markets Day' a Hamburg (Alemanya). Així mateix, ha avançat que compta amb un "pla clar" per tornar la rendibilitat a Siemens Gamesa "solucionant els problemes de qualitat a onshore i impulsant el creixement a offshore".

"El canvi de rumb de Siemens Gamesa continua sent la nostra màxima prioritat i ara tenim un camí definit i un pla d'acció per assolir el punt d'equilibri (break-even) al negoci eòlic per a l'any fiscal 2026 i tornar a la rendibilitat a partir de llavors", ha assegurat Christian Bruch, President i CEO de Siemens Energy.

La filial eòlica Siemens Gamesa ha patit greus contratemps que han impactat en el sòlid rendiment dels altres negocis. Tot i això, la companyia confia que el negoci eòlic s'estabilitzarà i assolirà el punt d'equilibri el 2026, seguit d'un creixement rendible, "gràcies a un pla clar, una cartera de producte simplificada, l'optimització de la petjada industrial i uns processos i control reforçats".

A través d'una revisió tècnica a onshore s'han identificat les deficiències amb més impacte en el negoci onshore i s'estan preparant mesures correctives. Per això, Siemens Gamesa centrarà la seva activitat onshore basant-se en criteris específics, com l'existència de normatives i polítiques favorables i l'obtenció d'importants beneficis, cosa que permetrà optimitzar l'empremta industrial de la companyia.

A offshore, Siemens Gamesa està augmentant la capacitat de producció de les seves fàbriques per satisfer la demanda dels clients i executar la cartera de comandes. "El reforç de l'excel·lència operativa amb iniciatives específiques per a cada planta, una selectivitat comercial més gran i l'aplicació de mesures d'estalvi de costos n'augmentaran la rendibilitat. Siemens Gamesa espera assolir el punt d'equilibri en l'exercici fiscal 2026, seguit d'un creixement rendible", ha destacat l'empresa.

"CREIXEMENT RENDIBLE"

El Consell d'Administració també ha presentat una ruta per generar valor als accionistes a través de tres prioritats: assolir un creixement rendible, estabilitzar el negoci eòlic i mantenir una base financera sòlida.

En aquest sentit, Siemens Energy aprofitarà les tendències del mercat energètic per continuar creixent de forma rendible a les àrees de Gas Services, Grid Technologies i Transformation of Industry. En aquestes tres àrees de negoci, Siemens Energy espera marges del 7-9% (Transformació de la Indústria), del 9-11% (Grid Technologies) i del 10-12% (Gas Services) per a l'any fiscal 2026.

"Estem aconseguint resultats consistents i impressionants al 70% dels nostres negocis. Aquests resultats revelen que el nostre objectiu de convertir-nos en líders de la transició energètica és encertada. Les nostres comandes rècord de 112.000 milions d'euros demostren que comptem amb una cartera excel·lentment posicionada. Els següents passos seran accelerar el creixement rendible i executar la cartera de comandes amb millors marges i excel·lència operativa", ha ressaltat Bruch.

Per part seva, la directora financera de Siemens Energy, María Ferraro, ha posat èmfasi en la necessitat d'assignar els recursos de manera prudent amb inversions orientades al creixement o a les necessitats dels clients. A més, ha reafirmat el compromís de l'empresa de mantenir el perfil creditici de grau d'inversió, recolzat per l'objectiu d'aconseguir una caixa neta positiva per a l'exercici fiscal 2024.

La companyia, així mateix, ha subratllat que les tendències energètiques globals, com les grans inversions en xarxes i la descarbonització, sustenten els nous plans per a una estratègia de creixement rendible a tota la cartera de Siemens Energy.

"El mercat comença a veure la tracció dels programes governamentals d'inversió en descarbonització i de marcs regulatoris favorables com el paquet eòlic de la Unió Europea. Això, unit als objectius de descarbonització en mercats nous i emergents, està impulsant les perspectives de futur per a Siemens Energy, que compta amb una cartera de tecnologia energètica que dona suport a tota la cadena de valor", ha comentat.

Siemens Energy ha estat notícia els últims dies després de conèixer que el govern alemany i un conjunt de "bancs privats i altres parts interessades" li han concedit una garantia de 15.000 milions d'euros per intentar pal·liar la crisi profunda que travessa la seva filial Siemens Gamesa.

Dels 12.000 milions d'euros concedits per bancs privats a Siemens Energy, el govern federal assumirà una garantia prorratejada de 7.500 milions d'euros per a una línia de garantia de 11.000 milions d'euros, mentre que el consorci bancari assumirà una part de 3.500 milions d'euros de la línia de garantia.

Noticias relacionadas

contador