• L'operació espera formalitzar-se durant la primera meitat de 2019
ep laboratorio investigacion
PIXABAY

La japonesa Takeda ha anunciat la compra de la irlandesa Shire (+4% aquest dimarts, el valor que més puja de l'FTSE 100 britànic) per 62.000 milions de dòlars (52.000 milions d'euros).

  • 44,89£
  • -0,04%

Segons els termes fixats en l'acord, els inversors de Shire rebran 30,33 dòlars en efectiu i hauran de triar entre 0,839 noves accions de Takeda o 1,678 d’ADS de Takeda per acció (unitat de negociació composta generalment per tres accions de la mateixa societat).

L'operació espera formalitzar-se durant la primera meitat de 2019

Els accionistes de Shire posseiran aproximadament el 50% de la nova societat que sorgeixi de l'acord, que pretén, a més, ser el més gran del sector. El preu finalment ofert per la nipona representa una prima del 60% respecte al preu de la irlandesa el 27 de març, just abans de conèixer l'interès de Takeda Pharma.

L'operació queda pendent de l'aprovació dels accionistes, i espera dur-se a terme durant la primera meitat de 2019. L'oferta és la cinquena que va plantejar Takeda, que es desplomava un 7% el 25 d'abril després de conèixer les xifres de l'adquisició.

"El consell ha indicat a Takeda que estaria disposat a recomanar als accionistes de Shire la proposta revisada en funció de la resolució satisfactòria d'altres termes de la possible oferta, incloent-hi la recíproca auditoria preventiva", ha indicat el consell d'administració de Shire en un comunicat, assenyalant que ara portarà a terme negociacions amb la japonesa sobre els termes de l'operació.

Els analistes de RBC Capital veuen amb bons ulls aquesta operació i asseguren que és una notícia d'"impacte positiu". Per la seva banda, els experts de CMC Markets apunten que la caiguda de Takeda a la Borsa de Tòquio després de conèixer la notícia va poder explicar-se "pels temors que la companyia s’estigui “estirant més el braç que la màniga".

Per la seva banda, els analistes d’Olivetree reconeixen que "és una transacció extremadament 'neta'" i afirmen que "no creiem que plantegi problemes antimonopoli importants", tot i que a causa de la magnitud de les dues empreses, preveuen que "el procediment serà llarg".

Noticias relacionadas

contador