Royal Dutch Shell, oil & gas, petrol
23,05€
  • 0,15€
  • 0,63%

Royal Dutch Shell puja un 4% aquest dijous després d'anunciar un augment en els guanys per al quart trimestre de 2018 gràcies a les pujades en el preu del petroli, gas i gas natural liquat.

El gegant petrolier britànic-holandès ha comunicat un benefici durant els tres mesos que van acabar el 31 de desembre de 7.330 milions de dòlars, en comparació amb 3.080 milions de dòlars durant el mateix període de l'any anterior.

Els guanys ajustats van ascendir als 5.810 milions de dòlars durant el quart trimestre, xifra que supera l'estimació del consens, que pronosticava 5.280 milions de dòlars en guanys ajustats.

El benefici net atribuïble per al quart trimestre es va incrementar fins als 5.590 milions de dòlars des dels 3.810 milions del mateix període de fa un any.

Els ingressos totals per al quart trimestre van augmentar un 19%, fins als 104.600 milions de dòlars, va assenyalar Shell.

La companyia va proporcionar una actualització del seu programa de recompra d'accions. L'any passat, Shell va posar en marxa un programa de recompra d'accions de 25.000 milions de dòlars, i va anticipar que començaria amb un programa inicial de 2.000 milions de dòlars, que va finalitzar el 19 d'octubre. Shell ha dit aquest dijous que comprarà altres 2.500 milions de dòlars d'accions durant el tercer tram.

De cara al primer trimestre del 2019, Shell ha pronosticat una disminució de la producció en les seves divisions integrades de gas i 'upstream', a causa de l'efecte de les desinversions. S'espera que els volums de vendes de productes petroliers disminueixin durant el primer trimestre del 2019 en comparació amb el mateix període de l'any anterior a causa del desenvolupament del negoci a Argentina.

Noticias relacionadas

contador