selfbank evento

Warburg Pincus, fons de capital risc nord-americà, i Javier Marín, exconseller delegat de Santander, s'han associat per comprar el broker Self Bank al banc gal Société Générale, propietari d'aquest i únic accionista a través de Boursorama.

El broker ha notificat l'operació als seus clients a través d'un comunicat emès aquesta matinada, segons informa Fundspeople. Després d'aquesta compra, Warburg Pincus, junts amb Javier Marín, es convertirà en únic accionista de Self Bank, un cop aquesta sigui aprovada pels autoritats supervisores.

Al comunicat que Self Bank ha remès als seus clients, el broker recalca que "continua sent un banc espanyol, els fons del qual estan garantits pel Fons de Garantia de Dipòsits i que seguirà sent supervisat pel Banc d'Espanya". Afegeix que "aquesta operació redundarà positivament en els clients i permet a Self Bank beneficiar-se de la solidesa i experiència d'un dels fons d'inversió líders a nivell internacional, així com de l'experiència i coneixement del mercat de Javier Marín". De moment, no s'ha fet públic el preu de la venda. No obstant això, segons informa Cinco Días, la companyia nord-americana devia haver pagat menys de 40 milions per la filial de Société.

Self Bank ha precisat també que, durant aquesta nova etapa, espera créixer en productes i serveis i convertir-se en el "banc digital de referència a Espanya".

Self Trade Bank va néixer el 2000 com un broker digital i el 2003 va ser adquirit per Boursorama. El 2006, Société i CaixaBank van arribar a un acord per repartir-se la propietat (el banc francès es va quedar amb un 51% i CaixaBank, amb un 49%), però el 2015 CaixaBank va vendre la seva part a Société Générale, que es va convertir en l’únic accionista de Self Bank.

Fundspeople recorda que la relació entre Warburg Pincus i Javier Marín es va iniciar durant l'etapa de Marín com a conseller de Santander, entre el 2013 i 2014.

Warburg Pincus feia diversos anys que estava buscant un banc a Espanya. El fons va ser un dels més ben posicionats per adquirir el 2016 la divisió de banca privada de Banc Popular, en l'època durant la qual Ángel Ron encara n’era president. Finalment, l'operació es va frustrar.

Noticias relacionadas

contador