cbsap short1

SAP es fa amb l'empresa dedicada a fabricar programari d'enquestes Qualtrics per 8.000 milions de dòlars. Una compra "totalment efectiva" després de ser aprovada pels directius de les dues companyies i pels seus accionistes, segons ha explicat SAP en un comunicat. Aquest acord coincideix amb la intenció de Qualtrics de sortir a borsa.

Les dues companyies esperen que l'acord es tanqui durant el primer semestre de 2019. El director executiu de SAP, Bill McDermott, afirma que la companyia busca "contínuament oportunitats de transformació" i que "junts, SAP i Qualtrics representen un nou paradigma, similar als canvis en la creació de mercats en sistemes operatius personals, dispositius intel·ligents i xarxes socials".

El passat mes d'octubre, la companyia de programari alemanya va elevar la seva perspectiva de creixement després d'un augment del 41% en els ingressos durant el tercer trimestre. SAP va assegurar que ara espera un augment dels ingressos del 8,5% aquest any.

Les dues companyies esperen que l'acord es tanqui durant el primer semestre de 2019

Per la seva banda, Qualtrics va registrar durant la primera meitat de 2018 un creixement d'ingressos del 41,7%, fins als 184.200.000. No obstant això, després de registrar guanys el 2017, Qualtrics va reportar unes pèrdues de 3,4 milions durant els primers sis mesos d'aquest any.

Qualtrics obté la major part de les seves vendes de les subscripcions. També genera ingressos a partir de treballs sota demanda de recerca a través d'enquestes i serveis professionals. Compta amb més de 9.000 clients, incloent-hi BlackRock, Kellogg, Microsoft, Mastercard i Under Armour.

L'acord amb Qualtrics suposa l'última adquisició d'una companyia abans de la seva sortida a borsa. El 2017, Cisco va comprar AppDynamics just abans del seu debut i Workday va comprar Adaptive Insights a principis d'aquest any abans de llançar-ne una OPI. A més, es produeix dues setmanes després que IBM anunciés els seus plans per comprar Red Hat per 34.000 milions, la major adquisició de la indústria. A principis d'aquest any, Microsoft va comprar GitHub per 7.500 milions i Salesforce va pagar 6.500 milions per MuleSoft.

Noticias relacionadas

contador