ep la presidenta de banco santander ana botin en la junta general de accionistas 2019
SANTANDER

Santander es deixa un 2% en borsa aquest dijous i cotitza clarament per sota dels 2 euros. Els experts tècnics de Bolsamanía assenyalen que el banc "està fatal" i que va dret cap als mínims de l'any (1,9285 euros). "La feblesa d'aquest títol, així com la de tot el sector bancari, és molt preocupant. Tot indica que es podrien atacar els mínims anuals en qualsevol moment i, si es perforen, cal esperar una nova sotragada baixista", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

  • 4,84€
  • -0,72%

Al costat del Santander, aquest dijous els bancs són el principal llast de l'Ibex. BBVA perd un 3%, mentre que Bankia i Sabadell cedeixen prop d'un 4%. No obstant això, encara que aquestes entitats perden més que el Santander, és l'aspecte tècnic d'aquest, amb un pes específic molt important a l'Ibex, el que preocupa més els nostres analistes. A més, cal destacar que, en sengles informes publicats recentment, els experts de Barclays i els de Citi mostraven preferència pel BBVA.

En aquests informes, totes dues firmes rebaixaven les expectatives de beneficis dels bancs espanyols per l'impacte del coronavirus. En el cas de Barclays, rebaixava la previsió de beneficis dels bancs espanyols, per a 2020, 2021 i 2022, en un 48%, 51% i 33%, respectivament. Pel que fa a Citi, estimaven una caiguda d'entre el 20% i el 60% en el benefici de les entitats espanyoles entre 2020 i 2021 pels menors ingressos.

L'impacte de la crisi del coronavirus ha fet que el Santander decidís cancel·lar el dividend complementari de 2019 i el de tot 2020. A més, la seva presidenta, Ana Botín, s'ha rebaixat un 50% el sou. Ara els inversors estan a l'espera dels resultats de les entitats, que s'aniran coneixent aquests dies. Els resultats dels bancs nord-americans, amb fortes caigudes dels beneficis per la pandèmia, fan témer el pitjor.

Noticias relacionadas

contador