ep la presidenta del banco santander ana botin durante la presentacion de los resultados del 2023 20240220101903
Eduardo Parra - Europa Press

La presidenta de Banc Santander, Ana Botín, anunciarà a la Junta General d'Accionistes de l'entitat, que se celebra aquest divendres a Boadilla del Monte (Madrid), que Santander va camí de complir els objectius del 2024. En aquest cas, el banc té previst destinar més de 6.000 milions d'euros a dividends en efectiu i recompres d'accions amb càrrec als resultats del 2024, d'acord amb la seva política de remuneració a l'accionista. L'any passat, el banc va aconseguir resultats rècord, cosa que va permetre destinar als accionistes (dividends en efectiu i recompres) l'import rècord de 5.500 milions d'euros.

  • 4,73€
  • -0,74%

“El 2024 ha començat amb una excel·lent dinàmica de negoci i resultats. Continuem creixent en clients (+2 milions), i gràcies a això els nostres ingressos creixeran al voltant del 9% interanual (en euros corrents) al primer trimestre. Els costos ja fa tres trimestres que estan plans i això, juntament amb l'impacte en costos i ingressos de la transformació en curs, permeten una millora contínua de la ràtio d'eficiència, fins al 42,7% que esperem tancar al primer trimestre”, dirà Ana Botín sobre els resultats del banc, segons ha avançat l'entitat.

“El 2024 ha començat amb una excel·lent dinàmica de negoci i resultats”, afirma Ana Botín

"El cost del risc estarà en línia amb les nostres previsions per a l'any gràcies a una millora a Europa, neutralitzada per l'impacte del creixement de la cartera a Llatinoamèrica, i la normalització esperada en el negoci de Consumer. La ràtio de capital segueix per sobre del 12%, en línia amb l'objectiu del 2024.

Tenim molts motors de creixement al grup. Esperem que el nostre negoci de Retail, per exemple, arribi a un retorn sobre el capital tangible (RoTE) superior al 16% el primer trimestre, anualitzant l'impacte de l'impost a la banca a Espanya, registrat íntegrament el gener del 2024, gràcies al bon comportament de Sud-amèrica i Espanya. El negoci de Consumer augmentarà el marge net al voltant del 6%, impulsat principalment per la fortalesa del negoci a Europa.

Això ens permet arribar a un ROT per al grup del 16% ja durant el primer trimestre, anualitzant l'impacte de l'impost a la banca a Espanya, i amb un creixement esperat del TNAV més el dividend per acció per sobre del 13% interanual, amb dades d'avui.

Tinc gran confiança en tancar un 2024 força millor que el 2023, que ja va ser un gran any, i que complirem els nostres objectius de l'exercici. En aquest cas, el banc té previst destinar més de 6.000 milions d'euros a dividends en efectiu i recompres d'accions amb càrrec als resultats del 2024”, dirà també la presidenta del banc davant dels accionistes.

AVANÇ ESTRATÈGIC

Botín també destacarà els avenços del banc en la seva transformació gràcies a les inversions per al creixement futur: “Només uns quants tenen una combinació única d'escala local i global i diversificació. Aquest és un gran avantatge competitiu avui, i durant els propers anys anirà a més. Els models de negoci i objectius comuns en els negocis de Retail i Consumer, que representen el 65% del grup, ens permetrà créixer més en clients i ingressos i canviar de manera estructural la nostra base de costos, cosa que millora la rendibilitat.

La nostra estratègia és oferir preus competitius, un servei excel·lent i ser un banc en què es pugui confiar. Pel client de banca minorista, el més nombrós, estem duent a terme una transformació global per convertir-nos en un banc digital amb sucursals. Combinar el millor dʻun banc digital amb la nostra xarxa dʻoficines i presència local per assessorar i donar suport millor als nostres clients. Una oferta de productes, digital i personal, senzilla i atractiva, que ofereixi la millor experiència als nostres clients".

10 ANYS AMB ANA BOTÍN AL FRONT

El 2024 es compleix el desè aniversari d'Ana Botín com a presidenta de Santander. L'entitat ha volgut destacar que, des del 2013, gairebé ha triplicat els beneficis, ha millorat el RoTE un 50%, i ha multiplicat per set l'import destinat als accionistes (dividends en efectiu i recompres d'accions). Durant aquest període, el banc també ha augmentat en gairebé 60 milions el nombre de clients i ha reforçat el capital CET1 amb més de 30.000 milions d'euros.

Sobre la darrera dècada, Botín dirà: “Estic molt orgullosa del meu equip, a tot el món, i del que hem aconseguit junts, i també del que ens espera cap endavant i la seva convicció de la meta a assolir. La meva visió i la meva responsabilitat, el primer dia i els propers anys, és portar el Santander a ser un dels bancs que liderin la transformació del sector financer, alhora que seguim millorant cada any la rendibilitat i el valor creat per als accionistes” .

contador