andrea orcel ana botin santander portada

Banc Santander haurà d'indemnitzar amb 68 milions d'euros Andrea Orcel pel seu fitxatge frustrat com a conseller delegat. Així ho ha estimat el jutjat de Primera Instància número 46 de Madrid, que dona la raó al banquer italià perquè considera que "el contracte va ser resolt de manera unilateral i injustificada per part de Banc Santander".

  • 4,54€
  • 2,86%

"Es pot entendre que la decisió en contra per part del Banc, presa en data 15 de gener de 2019, li produís una considerable frustració, desassossec, incertesa i un cert descrèdit a l'àmbit bancari, per la qual cosa clarament es considera que la situació creada per Banc Santander va produir un evident dany moral al Sr. Orcel, i que, ateses les referides circumstàncies i el nivell de retribució que estava percebent a l'entitat UBS i que esperava rebre a Banc Santander, la quantitat reclamada en concepte de dany moral no es considera excessiva", assenyala la sentència del jutge Javier Sánchez Beltrán.

Orcel va denunciar fa dos anys i mig l'entitat espanyola en considerar que es va incomplir el compromís de contractar-lo com a conseller delegat el 2019. En principi reclamava una indemnització de 112 milions que després va rebaixar fins als 76 milions.

Cal recordar que Santander va fer públic el nomenament d'Orcel, antic directiu d'UBS, el setembre del 2018. Quatre mesos després, i en una decisió sorprenent, va anunciar que feia marxa enrere. L'entitat ha al·legat en tot moment que la seva decisió va ser a causa de a les demandes econòmiques d'Orcel i al seu fracàs a l'hora de fer "tots els esforços possibles" per reduir el cost que el seu nomenament suposava per al banc.

"Com a banc comercial, havíem de sospesar l'alt cost de contractar un professional, encara que sigui algú del talent d'Andrea Orcel, a qui calia compensar la pèrdua de set anys de salari diferit, amb la nostra cultura corporativa, que implica compromís i responsabilitat amb els nostres treballadors, clients i accionistes. Per això, el consell i jo mateixa, estem convençuts que, malgrat que resulta una decisió difícil, hem pres la correcta", va assenyalar llavors la presidenta del banc, Ana Botín, a través d'un comunicat.

contador