ep sequia 20220906100403
UPA-UCE

Santander ha habilitat una línia de 5.000 milions d'euros per als clients agricultors i ramaders, així com per a les cooperatives del món agro, amb l'objectiu de contribuir a pal·liar els efectes negatius que la sequera està originant al camp espanyol, així com poder fer davant d'altres adversitats climàtiques, com les originades per les inundacions. "El 'Préstec Sequera', que compta amb condicions preferencials, té un termini màxim de sis anys, fins a 12 mesos de carència, i quotes, trimestrals, semestrals o anuals", ha explicat l'entitat.

  • 4,75€
  • -0,66%

Aquest préstec, preconcedit ja a més de 100.000 clients, en base a les dades de Santander, podrà anar avalat, segons calgui pel banc, per la SGR-SAECA (Societat Anònima Estatal de Caució Agrària). En aquest sentit i després de les mesures publicades al RD 4/2023 d'11 de maig, els costos de l'aval seran assumits pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació si es compleixen determinats requisits per part dels beneficiaris.

"Els clients tindran un assessorament personalitzat per part dels especialistes agro del banc perquè puguin conèixer tots els detalls i línies disponibles i poder impulsar així el seu negoci", ha indicat la companyia.

Santander posa també altres línies a disposició del sector, com la bestreta de les indemnitzacions d'Agroseguro, bestreta de subvencions, bestretes de les ajudes PAC, el préstec R+D+i Agro per continuar invertint en noves tecnologies, la millora genètica, noves varietats per millorar els rendiments i que facin front als reptes del canvi climàtic, així com millores per a un ús eficient dels recursos hídrics.

"Recentment, Santander ha continuat apostant per la modernització i digitalització del sector, amb el llançament del lísing de plantes amb Agromillora i del rènting financer d'atomitzadors, la maquinària que permet als agricultors millorar la qualitat del tractament fitosanitari de les seves explotacions, la seva rendibilitat, la seva digitalització, així com impulsar la sostenibilitat dels seus cultius", ha explicat el banc.

El 2022, Santander va finançar el sector agroalimentari amb 4.200 milions d'euros, un 11% més que l'any anterior.

contador