ep archivo   logo de banco santander 20230118103502
BANCO SANTANDER - Archivo

Banco Santander i Holaluz han anunciat una aliança estratègica per impulsar la transició energètica a Espanya. La col·laboració, que s'activa aquest dijous a les gairebé 2.000 sucursals que el banc té a Espanya, així com a través dels més de 1.000 agents i els canals digitals de l'entitat, ofereix als clients de Santander la possibilitat de generar la seva pròpia energia verda a través de la instal·lació de panells fotovoltaics d'Holaluz. "Això permetrà reduir a zero la factura de la llum i disminuir les emissions de CO2 a l'atmosfera", ha comunicat l'entitat financera.

  • 4,52€
  • 0,41%
  • 2,75€
  • -3,27%

Amb aquesta aliança, Santander ajuda els seus clients a la necessària transició energètica. "Per al banc, la sostenibilitat, a més d'una gran oportunitat, també és una responsabilitat com un dels principals finançadors de l'economia", han destacat.

Per això, l'entitat s'ha compromès a mobilitzar 220 mil milions en finançament verd del 2019 fins al 2030 i acompanyar els clients en la transició cap a una economia baixa en carboni, mitjançant el desenvolupament de productes verds i el suport al creixement de les finances sostenibles.

"Banc Santander figura entre les entitats financeres més sostenibles del món, segons l'índex Dow Jones Sustainability Index 2022, i entre les tres primeres a Europa. L'entitat continua avançant en la consecució dels seus objectius relatius a la lluita contra el canvi climàtic i el suport a la transició verda, per assolir les zero emissions netes de carboni a tot el grup el 2050, en línia amb els objectius de l'Acord de París", han ressaltat des del banc.

Holaluz, per la seva banda, es va situar la setmana passada al número 1 al rànquing global d'ESG de Sustainalytics com a empresa productora d'energia (Independent Power Production and Traders). 2EI ADN ESG (ASG a les sigles en català, Ambiental, Social i de Bon Govern) de la companyia, juntament amb el seu model de negoci d'impacte que permet donar resposta al repte global del canvi climàtic, posiciona Holaluz com un actor clau en la transició energètica, demostrant que és possible generar alhora impacte econòmic i positiu per al planeta i les persones", han afegit a la seva nota de premsa.

contador