ep banco santander
EUROPA PRESS - Archivo

El Grup Santander va anunciar un acord per a l'adquisició de l'empresa de solucions per a pagaments en comerços Elavon Mèxic. Actualment, Elavon Mèxic opera per mitjà d'una aliança estratègica amb Banc Santander Mèxic.

  • 4,57€
  • 0,88%

Santander comprarà la totalitat de les accions d'Elavon Mèxic per 1.600 milions de pesos mexicans (aproximadament 86 milions de dòlars o 79 milions d'euros), i la societat estarà participada en un 49% per Santander Mèxic, i un 51% per Santander Merchant Platform Solutions (SMPS), propietat del Grup Santander.

La mateixa Ana Botín ha assegurat al seu compte de Twitter que la compra d'Elavon Mèxic "ajudarà a estendre la nostra infraestructura a nivell mundial, a través d'una única plataforma, al núvol i oberta a serveis de tercers"

A l'abril de 2019, durant el Dia de l'Inversor de lSantander a Londres, el Grup va comunicar plans per accelerar el seu creixement amb diverses iniciatives globals de pagaments. Un d'aquests plans era crear un negoci global d'adquirència (pagaments en comerços) per a portar a d'altres mercats l'experiència d'èxit de la filial brasilera Getnet en un sector amb un gran potencial de creixement. El banc té com a objectiu oferir el millor servei de pagaments en comerços amb la seva plataforma global per a ajudar les empreses a créixer.

Amb aquest acord, Mèxic es converteix en el primer país al qual el Grup Santander compra un negoci per accelerar aquesta estratègia. L'entitat vol posar en valor tots els desenvolupaments i funcionalitats de la plataforma de solucions per a pagaments en comerços Getnet.

Elavon Mèxic és l'operador del negoci de pagaments en comerços de Banc Santander Mèxic, derivat d'una aliança estratègica segellada el 2010, que s'ha desenvolupat amb èxit notable, i que compta amb un sòlid equip que ara serà part del Santander.

L'aliança ocupa el segon lloc al mercat de pagaments en comerços mexicans amb aproximadament 140.000 clients actius (16% de quota) i 250.000 terminals punts de venda per a pagaments amb targeta a desembre de 2019. Addicionalment, al 2019 van superar les 419 milions de transaccions (23% més que 2018), és a dir, nombre de vendes en comerços físics i digitals.

El banc espera continuar amb un creixement a doble dígit al nombre de comerços i d'operacions, a més d'enfortir la seguretat i ajudar els comerços, a oferir més opcions de cobrament per a les seves vendes, i poder reduir així l'ús d'efectiu.

El president executiu de Banc Santander Mèxic, Héctor Grisi Checa, va dir estar “molt content amb aquest acord per a adquirir Elavon Mèxic en conjunt amb Santander Merchant Platform Solutions, la nova plataforma d'adquirència global de Grup Santander. Veiem excel·lents oportunitats per continuar augmentant el negoci, enfortir la proposta de valor per a clients i beneficiar-nos d'economies d'escala a mesura que els diferents mercats del Santander s'integrin a la plataforma”.

Noticias relacionadas

contador