ep logo de banco santander 20211230161503
BANCO SANTANDER

Banc Santander amplia la seva aposta pel finançament d'empreses tecnològiques europees d'alt creixement. El banc ha adquirit una participació del 30% al capital d'Atempo Growth (Atempo), gestora independent de venture debt, que compta amb un equip gestor altament qualificat liderat per Luca Colciago, amb més de 20 anys d'experiència a venture debt, durant els quals ha finançat més de 100 companyies europees tecnològiques.

  • 4,75€
  • 1,72%

Atempo acaba de llançar el primer fons, que se centrarà en el finançament de companyies tecnològiques d'alt potencial de creixement al Regne Unit i Europa, amb una forquilla d'inversió per companyia d'entre tres i deu milions d'euros que es pot adaptar a les circumstàncies. necessitades de cada operació.

Santander actua com a inversor àncora del fons, que compta amb inversors europeus d'alt nivell, com ara el Banc Europeu d'Inversions (BEI). El fons d'Atempo ha tancat la primera ronda de captació amb compromisos d'inversió de 200 milions de dòlars (uns 175 milions d'euros) i, a causa de les mostres d'interès rebudes, es preveu el tancament final del fons durant el segon trimestre d'aquest any.

Durant els darrers anys, el finançament d'empreses emergents a través de venture debt s'ha incrementat exponencialment en tractar-se d'una via complementària al tradicional venture capital. Aquest tipus de finançament és emprat per companyies en creixement (early-stage o growth), i que ja compten amb el suport d'algun fons de venture capital.

Amb la inversió en Atempo Growth, Santander fa un pas més en la seva aposta per aportar valor a les empreses en les diferents etapes de creixement. A més del tradicional finançament bancari, Santander dona suport a les empreses emergents tecnològiques via la presa de participacions minoritàries a la seva capital a través de Mouro Capital, i ara mitjançant venture debt amb Atempo Growth, fet que accelera l'oferta de serveis financers a aquest tipus d'empreses de la mà de gestors de prestigi.

La nova participació en la gestora Atempo Growth, que funcionarà de manera independent dins de la governança del banc, neix arran de l'estratègia de Santander per potenciar la seva àrea de plataformes d'inversió, Investment Platforms Unit (IPU). Aquesta unitat de negoci ja engloba plataformes d'inversió especialitzades en altres tipus de finançament complementaris a l'activitat tradicional del banc, com ara Tresmares, Fremman Capital o Mouro Capital.

Noticias relacionadas

contador