ep la cigfirmaerebanco santander
EUROPA PRESS

Els experts de Jefferies publiquen aquest dimecres un informe sobre els bancs europeus en què mostren la seva preocupació per la política de tipus del Banc Central Europeu (BCE). "L'eliminació de les pujades de tipus ens deixa un 11% per sota dels beneficis consensuats per 2021 en els bancs del Sud d'Europa", assenyalen.

Per aquesta raó, han reduït els preus objectius de pràcticament tots ells i la recomanació de l'italià Intesa Sanpaolo de mantenir a infraponderar. En la seva opinió, pel que fa a aquesta entitat, el risc en els guanys i en els dividends no està reflectit en la valoració. Davant d'això, només han elevat el consell i el preu de BCP (Banc Comercial Portuguès), que milloren d'infraponderar a comprar beneficiat per la millora de la qualitat d'actius.

REBAIXA DE PREUS

Jefferies ha revisat a la baixa els seus preus objectius dels bancs del Sud d'Europa, entre els quals inclouen els espanyols. Així, ha baixat les valoracions teòriques de tots els bancs cotitzats en l'IBEX.

El preu de Santander se situa ara als 3,60 euros (des de 3,70 euros), amb un consell que segueix invariable en infraponderar. El de Bankia a 1,75 euros des de 2,10 euros (infraponderar); el de Bankinter a 6,50 euros des de 7 euros (mantenir); el de BBVA a 5,30 euros des de 5,70 (mantenir); el de CaixaBank a 3,30 euros des de 3,70 euros (comprar); i el de Sabadell a 1,05 euros des d'1,15 euros (mantenir).

La retallada de valoració teòrica ha estat més acusat en CaixaBank i en Bankia que en la resta. Bankia, Bankinter o Sabadell es troben aquest dimecres entre els pocs valors del selectiu espanyol que cotitzen en vermell, encara que els descensos són molt moderats.

Quant a la resta de bancs, baixa el preu d'Intesa Sanpaolo fins a 1,70 des d'1,85 euros i el d'Unicredit fins a 14 euros des de 15 euros. A l'única entitat que ha pujat el preu ha estat a BCP (fins a 0,32 euros des de 0,22 euros).

Noticias relacionadas

contador