ep archivo   laboratorio de sanofi
Sanofi - Archivo

La companyia farmacèutica francesa Sanofi ha arribat a un "acord definitiu" per adquirir el laboratori nord-americà Translate Bio per uns 3.200 milions de dòlars (2.696 milions d'euros) per impulsar aplicacions basades en ARN missatger (ARNm) per al desenvolupament de teràpies i vacunes.

  • 90,40€
  • -1,33%

Segons els termes de l'acord, Sanofi llançarà una oferta de 38 dòlars en efectiu per acció per adquirir la totalitat dels títols emesos de Translate Bio, xifra que representa una prima del 37,5% respecte al preu de tancament d'ahir i d'un 56% sobre el preu mitjà dels últims 60 dies. S'espera que l'oferta pública comenci a finals d'aquest mes i Sanofi espera completar l'adquisició durant el tercer trimestre de 2021.

El conseller delegat de Translate Bio, Ronald Renaud, i el major accionista de la companyia, The Baupost Group, han subscrit un compromís d'adhesió a l'oferta de Sanofi, que sumat a les accions que la francesa ja controlava al laboratori nord-americà, eleven al voltant del 30% el suport inicial de la proposta.

"Translate Bio afegeix una plataforma de tecnologia d'ARNm i capacitats sòlides a la nostra investigació, cosa que avança encara més la nostra capacitat per explorar la promesa d'aquesta tecnologia per desenvolupar tant les millors vacunes com teràpies", va dir Paul Hudson, conseller delegat de Sanofi. "El nostre objectiu és desbloquejar el potencial de l'ARNm en altres àrees estratègiques com immunologia, oncologia i malalties rares, a més de les vacunes", va afegir.

"Amb l'experiència de molts anys de Sanofi en el desenvolupament i la comercialització de vacunes i altres medicaments innovadors a escala global, la tecnologia d'ARNm de Translate Bio està ara fins i tot més ben posicionada per arribar a més persones, més ràpidament", va dir Ronald Renaud , conseller delegat de Translate Bio.

Noticias relacionadas

contador