• Considera prioritari el seu pla d'inversions de 32.000 milions d'euros
  • Preveu rotacions d'actius per valor de 3.000 milions d'euros
ep ignacio galan presidenteiberdrola
IBERDROLA.

El president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha descartat que el grup vagi a realitzar cap gran adquisició al llarg del període de vigència del seu pla estratègic 2018-2022.

  • 11,51€
  • -1,24%

Durant una conferència amb analistes per presentar els resultats de 2017 i el nou pla estratègic de la companyia, Galán ha assenyalat que el 'full de ruta' de la companyia no preveu creixement no orgànic, tret que "sorgeixin oportunitats" que no impliquin una sortida de caixa o ampliacions de capital del grup.

El directiu va assenyalar que si es presenta alguna oportunitat "és una obligació fer-li un cop d'ull", encara que ha subratllat que "no es contempla per res" al pla una operació que busqui canviar la mida de la companyia.

En referència a això, Galán va considerar que un pla amb 32.000 milions d'euros d'inversió en cinc anys ja és "ambiciós" de per si. "És gairebé el doble del meu primer pla quan vaig accedir a l'empresa i des de llavors hem crescut cinc vegades, encara que no crec que ara hagi de ser 10 vegades", ha ironitzat.

Pel que fa al pla de rotacions d'actius previst al llarg del període, ha indicat que dependrà de molts factors on es duran a terme les desinversions, però sí, ha subratllat que s'assolirà la xifra compromesa de 3.000 milions d'euros.

"En cada ocasió veurem com cal procedir. Depèn de cada país, de les activitats, del nivell d'entusiasme dels compradors potencials", ha afegit sobre aquesta qüestió.

Noticias relacionadas

contador