ep archivo   pantalla oled flexible en forma de s de samsung
SAMSUNG DISPLAY - Archivo

Samsung ha anunciat aquest dimarts que durà a terme una inversió d'uns 360.000 milions de dòlars durant els propers cinc anys per expandir els seus negocis de semiconductors i biofarmacèutic.

El conglomerat sud-coreà destinarà la major part d'aquesta quantitat, al voltant d'un 80%, a investigació i desenvolupament de nous productes, així com a la contractació de nou personal a Corea del Sud, segons ha informat en un comunicat recollit per Efe.

El pla suposa un increment del 30% respecte a la inversió desemborsada durant els cinc anys previs, i es presenta en el context d'interrupcions a les cadenes de subministrament i encariment de les matèries primeres per la conjuntura global.

Dels 360.000 milions de dòlars, la majoria anirà a parar a Corea del Sud, encara que també hi haurà inversions a l'estranger, entre elles la construcció d'una nova planta de semiconductors a Texas (EUA) per al 2024, per un valor d'uns 17.000 milions.

L'anunci de Samsung arriba quatre dies després que el president nord-americà, Joe Biden, visités una planta de fabricació de microxips del grup sud-coreà a Pyongtaek, a uns 70 quilòmetres al sud de Seül, en el marc de la gira asiàtica que realitza aquests dies.

Noticias relacionadas

contador